Ελλάδα

Συναγερμός στη Μαλεσίνα: Έφτασε να μετρά 10 νεκρούς από κορονοϊό σε λίγες μέρες

Intime Intime
Μέσα σε διάστημα λίγων ημερών κατέληξαν δύο νέοι άνθρωποι, ένας 38χρονος και ένας 44χρονος.

Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει στη Μαλεσίνα καθώς τουλάχιστον 10 θάνατοι καταγράφηκαν τις τελευταίες ημέρες από κορωνοϊό, με έναν ακόμη κάτοικο να καταλήγει στη ΜΕΘ του Γενκού Νοσοκομείου Λαμίας.

Η Μαλεσίνα βρισκόταν σε κόκκινο συναγερμό ήδη από τις 28/2 με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά να έχει επιβάλλει 24ωρο περιορισμό της περιοχής λόγω υψηλού αριθμού κρουσμάτων.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν οι κάτοικοι, αλλά και ο Μητροπολίτης Λαμίας Συμεών, αίτια του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου αποτέλεσαν τόσο η τέλεση ενός γάμου με 30 καλεσμένους εντός της εκκλησίας και περί τους 200 εκτός αλλά και το γεγονός ότι υπήρχε γενικότερη χαλάρωση των μέτρων με ενδεικτικό αυτού ότι πλήθος κόσμου συνωστίζοταν στα καφενεία για να παρακολουθήσει ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Μετά την απώλεια του 38χρονου πατέρα προχθές, τα ξημερώματα της Κυριακής πέθανε ένας 44χρονος, πατέρας δυο παιδιών, παρά το ότι δεν είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Για την περίπτωση της Μαλεσίνας, όπου διαπιστώθηκε ασύμμετρη διασπορά και μετάδοση του ιού, η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας, έχει παραγγείλει επείγουσα προκαταρκτική εξέταση ενώ, το κλίμα στην περιοχή είναι ιδιαιτέρως βαρύ με τον Δήμαρχο Λοκρών Θανάση Ζακεντέ, να δηλώνει χαρακτηριστικά πως η Μαλεσίνα πλήρωσε πολύ βαρύ τίμημα από την εξάπλωση της ασθένειας.