Ελλάδα

200 χρόνια από την επανάσταση του 1821: Περιήγηση του Dnews στην στολισμένη Αθήνα (pics)

200 χρόνια από την επανάσταση του 1821: Περιήγηση του Dnews στην στολισμένη Αθήνα (pics)
Ξεκινούν οι επετειακές εκδηλώσεις των 200 ετών από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης, στολισμένα  σημεία στην Αθήνα.

Όλα έτοιμα για τις επετειακές εκδηλώσεις των 200 ετών από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης, η αυλαία των οποίων σηκώνεται απόψε με τη μεγάλη έκθεση στην εθνική πινακοθήκη.

Η εξέδρα για τους επισήμους στο Σύνταγμα είναι έτοιμη, ενώ μέσα στην πλατεία μεταξύ των κατασκευών είναι και ένας μικρός κήπος με λευκές και γαλάζιες που σχηματίζουν την ελληνική σημαία σε κυματισμό. Επίσης στις άκρες έχουν τοποθετηθεί δυο κερκίδες με ελληνικές σημαίες. Ο κόσμος απολαμβάνοντας των ανοιξιάτικο ήλιο, προσέρχεται αυθόρμητα και φωτογραφίζεται μπροστά από τις δημιουργίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ορισμένα μνημεία όπως στο άγαλμα του Κολοκοτρωνη στην οδό σταδίου, προσέρχονται από το πρωί και καταθέτουν στεφάνια σύλλογοι και φορείς. Ενδεικτικό είναι το στιγμιότυπο από την κατάθεση της οργάνωσης χριστιανικό τάγμα ιπποτών του ναού των Ιεροσολυμων.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι σε λίγη ώρα και συγκεκριμένα από τις 4 το απόγευμα θα γίνει διακοπή της κυκλοφορίας στους κεντρικούς δρόμους, ενώ από αύριο το πρωί λόγω της παρέλασης θα υπάρχει καθολική απαγόρευση.

shmaia1shmaia2

shmaia3shmaia4