Ελλάδα

Μαφιόζικη εκτέλεση στη Ζάκυνθο: Κλιμάκιο του Ανθρωποκτονιών σπεύδει στο νησί (βίντεο, εικόνες)

Μαφιόζικη εκτέλεση στη Ζάκυνθο: Κλιμάκιο του Ανθρωποκτονιών σπεύδει στο νησί (βίντεο, εικόνες)
Συγκλονίζει ο τρόπος που στήθηκε η ενέδρα θανάτου σε γνωστό επιχειρηματία, ενώ είχαν προσπαθήσει να τον σκοτώσουν και στο παρελθόν, τότε που έχασε τη ζωή της η γυναίκα του. Έκαψαν το αυτοκίνητο οι δράστες.

Συγκλονίζει η ενέδρα θανάτου που έστησαν δύο δράστες σε γνωστό επιχειρηματία της Ζακύνθου, στο κέντρο της πόλης, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του, ενώ το 2020 είχε δολοφονηθεί και η σύζυγός του. Κλιμάκιο του Ανθρωποκτονιών πηγαίνει στο νησί του Ιονίου από την Αθήνα, με στόχο να βοηθήσει στην εξιχνίαση της υπόθεσης. Έκαψαν το αυτοκίνητο οι δράστες

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η ενέδρα θανάτου στήθηκε σε βάρος του ξενοδόχου Διονύση «Ντίμη» Κορφιάτη, ο οποίος δέχτηκε καταιγισμό πυρών από καλάσνικοφ. Η επίθεση έγινε στη συμβολή των οδών Φιλικών και Κολυβά στο κέντρο της Ζακύνθου, δίπλα από το θωρακισμένο όχημα του θύματος.

Με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά, το θύμα είχε πάει σε γραφείο πολιτικού μηχανικού. Τη στιγμή που ήταν μέσα στο γραφείο, έφτασε στο σημείο ένα αυτοκίνητο με φιμέ τζάμια και σταμάτησε στην πλευρά του δρόμου απέναντι από το γραφείο όπου βρισκόταν το θύμα.

Μέσα σε δευτερόλεπτα, ο συνοδηγός κατέβηκε, πυροβόλησε αρχικά τον έναν από τους φρουρούς του 54χρονου άνδρα. Στη συνέχεια πέρασε στην άλλη πλευρά του δρόμου και «γάζωσε» το γραφείο με καλάσνικοφ. Με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός από τα πυρά ο γνωστός επιχειρηματίας. Έντρομοι είδαν τη δολοφονία υπάλληλοι του καταστήματος, αλλά και περαστικοί.

Υπενθυμίζεται ότι από τα πυρά, ελαφρά τραυματισμένος είναι ο ένας από τους ιδιοκτήτες του γραφείου, ο οποίος διακομίστηκε στο νοσοκομείο Ζακύνθου, χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του.

Έκαψαν το αυτοκίνητο οι δράστες

Από τις Αρχές έχει ξεκινήσει ανθρωποκυνηγητό, προκειμένου να εντοπίσουν τους δράστες, ενώ γίνεται και έρευνα για τα κίνητρα της επίθεσης. Το αυτοκίνητο της επίθεσης βρέθηκε λίγη ώρα μετά το συμβάν, καμένο σε απόσταση 6 χιλιομέτρων μακριά από το κέντρο της πόλης. Η Αστυνομία θεωρεί πολύ πιθανό οι εκτελεστές να προσπαθήσουν να διαφύγουν από τη θάλασσα και για το λόγο αυτό σε επιφυλακή βρίσκεται και το Λιμενικό Σώμα.

Προσπάθησαν να τον δολοφονήσουν και στο παρελθόν - Έπεσε νεκρή η γυναίκα του

Υπενθυμίζεται πως τον Ιούνιο το 2020, άγνωστοι που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα, φορώντας στολές αστυνομικών, πυροβόλησαν τον 54χρονο και τη σύζυγό του, σκοτώνοντας τελικά τη γυναίκα. Το θύμα ήταν η Χριστίνα Κλουτσινιώτη, γνωστή επιχειρηματίας της Ζακύνθου. Σύμφωνα με πληροφορίες είχε ξενοδοχείο στον Λαγανά, που ήταν και υποψήφια δημοτική σύμβουλος στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές.

Ο 54χρονος τότε είχε κατάφερε να απομακρυνθεί από το συγκεκριμένο σημείο και στη συνέχεια να σταματήσει λίγα μέτρα πιο κάτω, στο σπίτι φίλου του, όπου κάλεσε για βοήθεια. Αργότερα κλήθηκε ασθενοφόρο. Ο επιχειρηματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ότι είχε δεχτεί τρεις σφαίρες στο σώμα του. Νοσηλεύτηκε σε ιδιαίτερα σοβαρή κατάσταση, αλλά κατάφερε τελικά να επιζήσει.

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο της εκτέλεσης από το  «ioniantv»:

zakinthos dolofonia epixeirimatias ioniantv

zakinthos dolofonia epixeirimatias ioniantv 1

zakinthos dolofonia epixeirimatias ioniantv 2

zakinthos dolofonia epixeirimatias ioniantv 3

Δείτε εικόνες (eurokinissi) από τη δολοφονική ενέδρα που στήθηκε τον Ιούνιο του 2020, όταν έχασε τη ζωή της η γυναίκα του επιχειρηματία:

zakinthos dolofonia epixeirimatias ginaika eurokinissi

zakinthos dolofonia epixeirimatias ginaika eurokinissi 1

 (πληροφορίες από ioniatv, imerazante, ANT1, ΣΚΑΪ)