Ελλάδα

Μηνύσεις από Χαρδαλιά για το Ιωνικός – Ξάνθη, δεν αναστέλλεται η Super League 2

INTIME INTIME
Αυστηροποίηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων για τη Super League 2 αλλά και μηνύσεις προανήγγειλε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία για τη διερεύνηση τυχόν αξιόποινων πράξεων που έθεσαν σε κίνδυνο τη Δημόσια Υγεία πριν τον αγώνα μεταξύ Ιωνικού και Ξάνθης για τη Super League 2, προαναγγέλλει ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, είχε προαναγγείλει χθες αναστολή του πρωταθλήματος με βάση ρεπορτάζ που προβλήθηκαν σε ΣΚΑΪ και MEGA και έδειχναν οπαδούς και διοίκηση του Ιωνικού να αδιαφορούν για τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό πριν την αναμέτρηση με την Ξάνθη στο πλαίσιο της Super League 2.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρει στη δήλωσή του πως θα προχωρήσει και σε διοικητική αναφορά στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας για τη διερεύνηση τυχόν παραλείψεων στην εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων. «Με την Δημόσια Υγεία ουδείς θα παίζει και σεβόμενοι την εδώ και μήνες υπομονή, επιμονή και θυσίες του ελληνικού λαού, δεν προτιθέμεθα να κάνουμε ουδεμία έκπτωση και να ανεχθούμε οποιαδήποτε παράλειψη ή δικαιολογία. Σε αγαστή συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού θα πράττουμε τα δέοντα, πάντοτε» τονίζει ακόμα.

Αυστηροποιούνται τα πρωτόκολλα για τη Super League 2

Σύμφωνα με την ίδια δήλωση επίκειται η αυστηροποίηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων διεξαγωγής των αγώνων της Super League 2, καθώς και η θέσπιση συγκεκριμένου πλαισίου κυρώσεων για όσους τα παραβαίνουν, όπως ανακοίνωσε πριν λίγο ο Πρόεδρος της Super League 2 και αποτελούν θέματα προς απόφαση στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρει: «Τα αντανακλαστικά της Super League 2, έστω και καθυστερημένα, έρχονται να καλύψουν τα κενά που είχαν δημιουργηθεί κατά την εφαρμογή των πρωτοκόλλων που είχαν εισηγηθεί και είχαν γίνει αποδεκτά από την Επιτροπή Επιδημιολόγων. Ως εκ τούτου, με δεδομένη την ανάληψη τόσο της ευθύνης όσο και συγκεκριμένων πρωτοβουλιών από τη Super League 2, και βέβαια παρακολουθώντας πάντα τις εξελίξεις, με αποκλειστικό εκ μέρους μας κριτήριο την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας, ΘΑ ΑΠΕΧΟΥΜΕ σήμερα από την εισήγηση για αναστολή διεξαγωγής του πρωταθλήματος».