Ελλάδα

Αυτοί συμμετείχαν σε σπείρα που έκλεβε σπίτια και αυτοκίνητα

Αυτοί συμμετείχαν σε σπείρα που έκλεβε σπίτια και αυτοκίνητα
Τα στοιχεία κατηγορουμένων για συμμετοχή σε συμμορία που προέβαινε συστηματικά σε κλοπές από οικίες και οχήματα στις περιοχές Ωρωπού, Διονύσου, Μαραθώνα, Νέας Μάκρης και Αυλίδας Χαλκίδας δημοσιοποίησε η ΕΛ.ΑΣ.

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες έξι (6) ημεδαπών, κατηγορούμενων ως μελών εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε κλοπές από οικίες και οχήματα και η οποία εξαρθρώθηκε την 6-4-2021 από το Τμήμα Ασφαλείας Ωρωπού.

Οι πέντε εξ αυτών έχουν συλληφθεί, ενώ η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, «αποσκοπεί στην ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου, στην ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων, στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις, καθώς και τον εντοπισμό των διαφευγόντων τη σύλληψη», κατά την ΕΛ.ΑΣ.

Στο πλαίσιο αυτό, «παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 22950-62766 του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας. Επισημαίνεται», τέλος, «ότι η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση είναι χρονικής διάρκειας μέχρι 13-10-2021, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη. Πέραν του χρονικού αυτού ορίου δεν επιτρέπεται και αντίκειται στο νόμο, η διατήρηση ή/και αναπαραγωγή της δημοσιοποίησης των παραπάνω στοιχείων».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας τον περασμένο μήνα, οι πέντε εκ των κατηγορούμενων αυτών «από τα τέλη Αυγούστου του 2020, είχαν συστήσει δομημένη και με διαρκή δράση συμμορία που προέβαινε συστηματικά σε κλοπές από οικίες και οχήματα στις περιοχές Ωρωπού, Διονύσου, Μαραθώνα, Νέας Μάκρης και Αυλίδας Χαλκίδας.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη της συμμορίας είχαν διακριτούς ρόλους και εναλλασσόμενη σύνθεση. Επέλεγαν να διαρρήξουν ανασφάλιστα οχήματα και οικίες που απουσίαζαν οι ένοικοι κατά τις πρωινές ώρες. Επίσης, χρησιμοποιούσαν "επιχειρησιακά" αυτοκίνητα που ανήκαν στους ίδιους ή σε συγγενείς τους». Μάλιστα η ΕΛ.ΑΣ. ανέφερε πως εξιχνίασε 32 περιπτώσεις κλοπών από οικίες και οχήματα και μία υπόθεση ληστείας.

Δείτε εδώ ποιοί είναι.