Ελλάδα

«Καμπανάκι» Χαρδαλιά για 10 περιοχές: «Αύξηση του ιικού φορτίου, μεγάλη προσοχή»

«Καμπανάκι» Χαρδαλιά για 10 περιοχές: «Αύξηση του ιικού φορτίου, μεγάλη προσοχή» Φωτογραφία: EUROKINISSI
Έκκληση για τήρηση των μέτρων μετά την άρση του lockdown στις συγκεκριμένες περιοχές έκαναν ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων και η καθηγήτρια Παιδιατρικής – Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου.

Πολύ μεγάλη προσοχή, κάνοντας έκκληση να τηρηθούν τα μέτρα, ζήτησε ο Νίκος Χαρδαλιάς αλλά και η καθηγήτρια Παιδιατρικής – Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου, για 10 τουλάχιστον περιοχές της χώρας που δείχνουν σημαντική αύξηση της επιδημιολογικής τους εικόνας.

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων τόνισε, κατά την τακτική ενημέρωση για τον κορονοϊό:

«Ο ιός βρίσκεται ακόμα ανάμεσά μας» προειδοποίησε στην συνέχεια, λέγοντας: «Το αποδεικνύουν και τα δεδομένα των τελευταίων ημερών, καθώς η επιδημιολογική εικόνα ορισμένων περιοχών δείχνει σημεία επιδείνωσης που μας προβληματίζουν. Γι’ αυτό απευθύνω έκκληση στους κατοίκους Κέρκυρας, Ορεστιάδας, Σκιάθου, Αγρινίου, Μεσολλογίου, Ικαρίας, Πάτμου, Νάξου, Καρπάθου και του Μυλοποτάμου Ρεθύμνου να είναι ιδιαίτερα συνεπείς στην τήρηση των κανόνων. Στις περιοχές αυτές παρατηρείται αύξηση του ιικού φορτίου τα τελευταία 24ωρα. Συνέπεια όμως είναι απαραίτητο να συνεχίσουμε να δείχνουμε όλοι μας».

Σ' αυτές τις περιοχές σημειώνεται αύξηση του ιικού φορτίου, κυρίως λόγω της κινητικότητας που είχαμε το Πάσχα.