Ελλάδα

Εμβόλιο AstraZeneca: Συγκλονίζει ο 35χρονος που έπαθε 2 θρομβώσεις, τι θα γίνει με τη δεύτερη δόση (βίντεο)

Screenshot Screenshot
Δεν μετάνιωσα που έκανα το εμβόλιο, τονίζει ο 35χρονος που υπέστη δύο θρομβώσεις μετά τον εμβολιασμό του με AstraZeneca

«Η δεύτερη θρόμβωση ανακαλύφθηκε τυχαία, σε έναν έλεγχο ρουτίνας» λέει στο T live o κ. Μεταξάκης. «Και έπρεπε να μπούμε άμεσα στο χειρουργείο για να αποφύγουμε το εγκεφαλικό» πρόσθεσε.

Oι γιατροί έχουν συνδέσει τις θρομβώσεις που έχει υποστεί με τον εμβολισμό του. «Πρέπει όμως να γίνουν και άλλες εξετάσεις για να είμαστε σίγουροι» προσθέτει.

«Εγώ πιστεύω πως είναι από το εμβόλιο. Δεν ξέρω αν είναι κάποιο κομματάκι από την πρώτη θρόμβωση, το οποίο για καλή μου τύχη έφυγε και έμεινε στην καρωτίδα ή είναι νέος θρόμβος που δημιουργήθηκε. Δεν το γνωρίζουμε αυτό» δηλώνει στο T live ο κ. Μεταξάκης.

Συγκλονίζει ο 35χρονος που έπαθε 2 θρομβώσεις μετα το AstraZeneca: Νέκρωσε το πόδι μου - Δεν είχα υποκείμενα νοσήματα

Όπως είπε ο κ. Χαλκιαδάκης, κάποιες εξετάσεις βγήκαν θετικές, για τη σχέση των θρομβώσεων με το εμβόλιο, αλλά αναμένονται απαντήσεις κι άλλων ελέγχων. Ως προς την πορεία της υγείας του 35χρονου, τόνισε ότι είναι καλά και από πλευράς του κάτου μέλους του και από πλευράς της επέμβασης στην καρωτίδα.

"Αν είχα την ευκαιρία, τώρα θα το σκεφτόμουν περισσότερο πριν το κάνω το εμβόλιο της συγκεκριμένης εταιρίας", δήλωσε σε συνέντευξή του ο 35χρονος Αλέξανδρος Μεταξάκης από την Κρήτη, ο οποίος υπέστη δύο θρομβώσεις μετά τον εμβολιασμό του με AstraZeneca, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως δεν μετάνιωσε που έκανε το εμβόλιο.

Αναλυτικά τι είπε στο Tlife

{https://youtu.be/hddAzYK7fWw}

"Ο συγκεκριμένος ασθενής δεν θα κάνει τη δεύτερη δόση με AstraZeneca"

Στο Mega μίλησε για το περιστατικό και ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Λοιμώξεων, Παναγιώτης Γαργαλιάνος. "Ήταν η σπάνια περίπτωση που γνωρίζουμε, ο Αλέξανδρος Μεταξάκης. Δεν ξέρω τον φάκελό του. Δεν υπάρχει πιθανότητα να του αφήσει κάτι αυτή η υπόθεση", δήλωσε σχετικά.

"Το σημαντικό είναι να αναγνωρίζεται νωρίς το γεγονός και να αντιμετωπίζεται γρήγορα. Στην προκειμένη περίπτωση δε θα γίνει η δεύτερη δόση με το AstraZeneca. Θα κάνει μάλλον άλλο εμβόλιο. Πρέπει κάθε ασθενής να αντιμετωπίζεται εξατομικευμένα", σημείωσε.

Τι λέει ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ για τη δεύτερη θρόμβωση στον 35χρονο

Για το ζήτημα με τη διπλή θρόμβωση στον κ. Μεταξάκη τοποθετήθηκε και ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γιώργος Χαλκιαδάκης. Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" τόνισε ότι δεν εκδηλώθηκε δεύτερο επεισόδιο, απλά στο πλαίσιο του ελέγχου εντοπίστηκε και δεύτερη εστία, χωρίς όμως να έχει κάποια συμπτωματολογία ο ασθενής.

Σε ερώτηση για το εάν συνδέονται τα επεισόδια με το εμβόλιο της AstraZeneca απάντησε: "Από μόνοι μας δεν μπορούμε να κάνουμε κάποια διαδικασία. Έχουμε ενημερώσει τους αρμόδιους, προκειμένου να γίνουν όσα πρέπει για να αποδειχθεί εάν συνδέεται με το εμβόλιο. Δεν το αποκλείουμε πάντως. Απλά πρέπει να είμαστε σίγουροι".