Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Μετέτρεψαν το διαμέρισμα σε φυτώριο κάνναβης, δυο συλλήψεις από την ΕΛ.ΑΣ (βίντεο, εικόνες)

Θεσσαλονίκη: Μετέτρεψαν το διαμέρισμα σε φυτώριο κάνναβης, δυο συλλήψεις από την ΕΛ.ΑΣ (βίντεο, εικόνες)
Σε υδροπονικό εργαστήριο καλλιέργειας κάνναβης μετέτρεψαν ένα διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη δυο άτομα που συνελήφθησαν. Οι αστυνομικοί εντόπισαν 73 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 1 μέτρου και 50 εκατοστών.

Έκπληκτοι έμειναν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ, όταν έκαναν έφοδο σε διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη και αντίκρισαν ένα υδροπονικό εργαστήριο καλλιέργειας κάνναβης. Οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη δυο ατόμων.

Με βάση την ανακοίνωση της Αστυνομίας, μέσα στο διαμέρισμα οι αστυνομικοί εντόπισαν 73 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 1 μέτρου και 50 εκατοστών, 1 κιλό και 570 γραμμάρια κάνναβης, 3,5 κιλά φυτικά αποσπάσματα κάνναβης, δέκα σπόρους κάνναβης, έναν ηλεκτρονικό τρίφτη κάνναβης, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και εξοπλισμό που χρησιμοποιούσαν για την καλλιέργεια (λάμπες, αφυγραντήρες, σύστημα εξαερισμού κ.α.).

Επίσης, στην κατοχή ενός από τους δύο συλληφθέντες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι κρότου με 195 φυσίγγια κρότου, μία σιδερογροθιά, μία συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (tazer), έξι φιάλες σπρέι πιπεριού, συσκευασία με 3 σπόρους κάνναβης, τρεις ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ, στην κατοχή του δεύτερου συλληφθέντα και στη δίκυκλη μοτοσικλέτα του, βρέθηκαν, επιπλέον, και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 885 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

diamerisma thessaloniki kannavi astynomia elas sillipseis 1

Κιλκίς: Φυτεία κάνναβης με 1.500 δενδρύλλια

Ένα μικρό «δάσος» από κάνναβη εντόπισαν, επίσης, οι αστυνομικοί σε περιοχή του Κιλκίς και συνέλαβαν δύο Αλβανούς, ενώ αναζητείται συνεργός τους. Με βάση την ανακοίνωση τησ ΕΛ.ΑΣ, η φυτεία αποτελούνταν από 1.431 δενδρύλλια κάνναβης και καλλιεργούνταν από τους δράστες σε δασώδη περιοχή του Κιλκίς, μέσα σε πυκνή βλάστηση, αφού πρώτα είχαν φροντίσει να εκχερσώσουν ένα σημείο.

Τα δενδρύλλια ήταν ύψους έως ενός μέτρου και εκριζώθηκαν, ενώ και κατασχέθηκαν ο εξοπλισμός που χρησιμοποιούσαν οι δράστες, καθώς και ποσότητα κάνναβης βάρους 1 κιλού και 955 γραμμαρίων που βρέθηκε μέσα σε σκηνή που είχαν τοποθετήσει στην περιοχή.

kannavi kilkis xwrafi astynomia elas sillipseis

Οι συλληφθέντες στη θέα των αστυνομικών προσπάθησαν να διαφύγουν ωστόσο, μετά από αναζητήσεις, με τη συνδρομή και του αστυνομικού σκύλου περιπολίας «Ice» της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς, εντοπίστηκαν να επιβαίνουν σε όχημα. Οι δράστες ανέπτυξαν ταχύτητα, κινούμενοι προς το μέρος των αστυνομικών, ωστόσο ακινητοποιήθηκε το όχημα και συνελήφθη ο οδηγός, ενώ ο συνοδηγός διέφυγε πεζός.

Σε χώρο πλησίον του οχήματος βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πιστόλι με γεμιστήρα και 6 φυσίγγια. Στο εσωτερικό του οχήματος βρέθηκε μία φορητή συσκευή ενδοεπικοινωνίας, η οποία επίσης κατασχέθηκε.

Ο δεύτερος συλληφθείς εντοπίστηκε λίγο αργότερα στο σπίτι του, σε κοντινή περιοχή, όπου βρέθηκαν μικροποσότητες κάνναβης και μία φορητή συσκευή ενδοεπικοινωνίας.

kannavi kilkis xwrafi astynomia elas sillipseis 1