Ελλάδα

Αναδιάταξη στην ΕΛ.ΑΣ φέρνουν οι μαφιόζικες εκτελέσεις, τι αποφασίστηκε στις συσκέψεις

ΙΝΤΙΜΕ ΙΝΤΙΜΕ
Επικαιροποίηση της χαρτογράφησης των εγκληματικών ομάδων ετοιμάζει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Την άμεση αναδιάταξη του επιχειρησιακού σχεδίου της Ελληνικής Αστυνομίας αποφάσισαν ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αλλά και αξιωματικοί των διαφόρων Υπηρεσιών σε συσκέψεις που είχαν σχετικά με το οργανωμένο έγκλημα που... ανθεί το τελευταίο διάστημα με 4 μαφιόζικες εκτελέσεις σε έναν μόνο μήνα.

Η ηγεσία του Υπουργείο στοχεύει να γίνουν συντονισμένες και εκτεταμένες ενέργειες κατά της μαφίας που δρα ανενόχλητη το τελευταίο διάστημα, όπως οι πρόσφατες δολοφονίες του 39χρονου πυγμάχου στη Βάρη (ήταν στη «λίστα Χρυσοχοΐδη» με τους 500 για την... Greek Mafia) και του 32χρονου στα Σεπόλια την Κυριακή (30/05). Γεγονότα που ανησυχούν την κυβέρνηση για τα πλοκάμια του οργανωμένου εγκλήματος. Αυτό τόνισε και η κυβερνητικής εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, ενώ τις προηγούμενες ημέρες η κυβέρνηση δέχτηκε «βέλη» από την αντιπολίτευση για το θέμα.

Ανησυχία προκάλεσε και το συμβάν στην οδό Κουμουνδούρου, στον Άλιμο, το οποίο σημειώθηκε στις 06.00 το πρωί της Τρίτης (01/06), όταν άγνωστοι γάζωσαν πολυκατοικία, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο.

Ενισχύεται δίκτυο πληροφοριών και περιπολίες

Σύμφωνα με πληροφορίες του κρατικού πρακτορείου, το δίκτυο πληροφοριών και ερευνών της Αστυνομίας ενισχύεται, ενώ επικαιροποιείται η χαρτογράφηση των ενεργών εγκληματικών ομάδων με... ονόματα και διευθύνσεις.

Παράλληλα, σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείο το τέλος της πανδημίας θα φέρει και «την ενίσχυση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών με αστυνομική παρουσία και περιπολίες». Την ευθύνη αυτή θα αναλάβουν ευέλικτες ομάδες ΔΙΑΣ, Δράση και ΟΠΚΕ, ειδικά σε πολυσύχναστες περιοχές