Ελλάδα

Παράνομη αλλά όχι καταχρηστική η απεργία των ναυτεργατών, επιμένει η ΠΕΝΕΝ

EUROKINISSI EUROKINISSI
Παράνομη κήρυξε το πρωτοδικείο του Πειραιά την 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΠΕΝΕΝ για την Πέμπτη 3 Ιουνίου.

Παράνομη όχι όμως και καταχρηστική έκρινε το πρωτοδικείο του Πειραιά την 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών που έχει εξαγγελθεί για την Πέμπτη 3 Ιουνίου, ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο.

Από την πλευρά της η ΠΕΝΕΝ παρά την απόφαση του Πρωτοδικείου δηλώνει πως θα πραγματοποιήσει την απεργιακή της κινητοποίηση και καλεί σε συμμετοχή στην περιφρούρησή της στο λιμάνι του Πειραιά.

Τα υπόλοιπα ναυτεργατικά σωματεία έχουν μεταφέρει την απεργιακή τους κινητοποίηση για τις 10 του μήνα, οπότε αποφάσισαν να κηρύξουν απεργία οι ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Ο σύνδεσμος των ακτοπλόων από την πλευρά του, που είχε προσφύγει για να χαρακτηριστεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική, ζητά με επιστολή του στο υπουργείο Ναυτιλίας τη «διασφάλιση της τάξης και τη χωρίς προβλήματα λειτουργία των πλοίων».

Η ΠΕΝΕΝ αναφέρει στην ανακοίνωσή της, πως οι ακτοπλοϊκές εταιρείες «επιχειρούν μέσω της έκδοσης χιλιάδων εισιτηρίων για τις 3/6, να δημιουργήσουν αύριο στο λιμάνι τους όρους κοινωνικού αυτοματισμού, στρέφοντας τους επιβάτες κατά των απεργών και των ομάδων περιφρούρησης της απεργίας!».