Ελλάδα

«Στο Κόκκινο»: 24ωρη απεργία στον ραδιοφωνικό σταθμό

«Στο Κόκκινο»: 24ωρη απεργία στον ραδιοφωνικό σταθμό Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
Η απεργία κηρύχθηκε ως ένδειξη συμπαράστασης στους συναδέλφους που εργάζονται στην εφημερίδα «Η Αυγή».

Την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 5 π.μ. της Παρασκευής, 28 Ιουνίου 2024 έως τις 5 π.μ. του Σαββάτου, 29 Ιουνίου 2024, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» αποφάσισαν τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ.

Η 24ωρη απεργία κηρύσσεται μετά από απόφαση της συνέλευσης των δημοσιογράφων και των διοικητικών του σταθμού ως ένδειξη συμπαράστασης στους συναδέλφους τους που εργάζονται στην εφημερίδα «Η Αυγή».

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τρίτη ανεστάλη η έκδοση του ημερήσιου φύλλου της εφημερίδας «Η Αυγή» με απόφαση Κασσελάκη. Οι εργαζόμενοι στην Αυγή απάντησαν με επαναλαμβανόμενες απεργίες και σε ανακοίνωση που εξέδωσαν, χαρακτήρισαν την απόφαση Κασσελάκη για αναστολή λειτουργίας του φύλλου ως «ιστορικό και πολιτικό ατόπημα».

«Η “Αυγή” είχε πάντα οικονομικά προβλήματα και πάντα επιβίωνε. Η πολιτική ηγεσία του κόμματος διαμέσου του Εκτελεστικού Γραφείου, ενός οργάνου αμφισβητούμενης νομιμότητας προκειμένου να λάβει αυτή την απόφαση, σκάλισε τα γράμματα στην ταφόπλακα», ανέφεραν οι εργαζόμενοι.
Κεντρικό αίτημα των απεργιακών κινητοποιήσεων που προκήρυξαν είναι η αναστολή της απόφασης για κλείσιμο της καθημερινής έκδοσης. Παράλληλα, ζητούν τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας, την εξόφληση των δεδουλευμένων τους «που αγγίζουν μέσα στα χρόνια τις 300.000 ευρώ» και άμεση συνάντηση με τον Στέφανο Κασσελάκη.