Ελλάδα

Στην τελική ευθεία οι ετοιμασίες στο Καλλιμάρμαρο για την επίδειξη Dior (βίντεο)

Στην τελική ευθεία οι ετοιμασίες στο Καλλιμάρμαρο για την επίδειξη Dior (βίντεο)
Σε πρώτο πλάνο η ελληνική πολιτιστική κληρονομιά με την επίδειξη του Dior στο Καλλιμάρμαρο, το «Dnews» βρέθηκε στις ετοιμασίες.

Τα φώτα του διεθνούς τζετ σετ, της υψηλής αισθητικής και των τεχνών, συγκεντρώνει αύριο το βράδυ στις 8 η Ελλάδα φιλοξενώντας την εμβληματική επίδειξη μόδας που θα παρουσιάσει ο οίκος Dior στο Καλλιμάρμαρο, 70 χρόνια μετά τη θρυλική φωτογράφηση από δεκάδες μοντέλα του Γάλλου σχεδιαστή στην Ακρόπολη.

Η συλλογή του οίκου φέρει τον τίτλο: «Dior Cruise Collection» κι είναι εμπνευσμένη από την ελληνική παραδοσιακή χειροτεχνία και τις αρχαιοελληνικές αισθητικές αξίες του φωτός (Phos) και της ομορφιάς (Kallos). Πέρα από την απαιτούμενη τελειότητα στη ραπτική και τη χρωματική γεωμετρία λοιπόν, ο χώρος προβολής θα πρέπει να είναι άρτιος στο ανώτατο επίπεδο.

Το «Dnews» βρέθηκε στο Καλλιμάρμαρο, όπου τα τεχνικά συνεργεία εργάζονται ακατάπαυστα για την αυριανή εκδήλωση την οποία θα παρακολουθήσουν 400 άτομα δια ζώσης και παράλληλα θα μεταδοθεί ζωντανά σε όλο τον κόσμο, από τηλεοπτικά δίκτυα και μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media).

Όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές, έχει προγραμματιστεί και ζωντανή αναμετάδοση σε ανοιχτούς χώρους στο Σουφλί και στην Καλαμάτα, ενώ το ντεφιλέ θα «μεταφερθεί» στον υπαίθριο χώρο του Ιδρύματος Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος και στον θερινό κινηματογράφο Cine Paris στην Πλάκα.

{https://www.youtube.com/watch?v=w-nkY-GOirg}
 
Η νέα συλλογή, σχεδιασμένη από τη διευθύντρια του «Dior» Μαρία Γκραζιά Τσιουρί εμπνέεται από τις λαικές τέχνες  και την παραδοσιακή χειροτεχνία γι' αυτό και οι δημιουργοί συνεργάστηκαν με Έλληνες που ειδικεύονται σε τέχνες όπως η ύφανση, το κέντημα και το μετάξι, αλλά και τα κεραμικά και τα κοσμήματα, και προέρχονται από το Σουφλί, την Ήπειρο, την Αργολίδα μέχρι την Κρήτη και τα νησιά του Αιγαίου.

{https://www.youtube.com/watch?v=G2JBCL7EETM}