Ελλάδα

Τέμπη: Το ενωτικό μήνυμα της Καρυστιανού στην οικογένεια Πλακιά - Θα γίνει η συναυλία στο Καλλιμάρμαρο

Τέμπη: Το ενωτικό μήνυμα της Καρυστιανού στην οικογένεια Πλακιά - Θα γίνει η συναυλία στο Καλλιμάρμαρο
Τραγωδία στα Τέμπη: Τέλος η κόντρα Πλακιά - Καρυστιανού, θα γίνει η συναυλία στο Καλλιμάρμαρο

Με ανάρτησή της η Μαρία Καρυστιανού έστειλε το δικό της ενωτικό μήνυμα στην οικογένεια Πλακιά ώστε να πέσουν οριστικά οι τόνοι της αντιπαράθεσης που είχε ξεσπάσει ανάμεσα στις οικογένειες των θυμάτων των Τεμπών με αφορμή την συναυλία στο Καλλιμάρμαρο.

Όπως γράφει χαρακτηριστικά η πρόεδρος του Συλλόγου «Τέμπη 2023» απευθυνόμενοι στα αδέρφια Πλακιά και τις συζύγους τους που έχασαν τις κόρες του «Νίκο, Σοφία, Δημήτρη, Μάρθα…Πονάμε το ίδιο.Τα κορίτσια μας είναι μαζί στον ουρανό Κι αυτό δε θα αλλάξει μέχρι να πάμε κι εμείς κοντά τους. Η ευχή μου είναι να είμαστε ένα. Όλοι. Όλες.»

Αναλυτικά η ανάρτηση της Καρυστιανού

Νίκο, Σοφία, Δημήτρη, Μάρθα…Πονάμε το ίδιο.Τα κορίτσια μας είναι μαζί στον ουρανό
Κι αυτό δε θα αλλάξει μέχρι να πάμε κι εμείς κοντά τους. Η ευχή μου είναι να είμαστε ένα. Όλοι. Όλες.

{https://www.facebook.com/maria.karystianou/posts/pfbid09wChYbAXtdcLyMnDKRNydCQu9LfVXYxRXpDzSsqmP939wmQ38HugJbViDEpiU4xKl}

Ραντεβού... στην Ανδρομέδα: Το συγκινητικό μήνυμα του Νίκου Πλακιά για τη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο

Είχε προηγηθεί η ανάρτηση του Νίκου Πλακιά που υπό το βάρος της ομόφωνης θετικής γνωμοδότησης του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων στο αίτημα παραχώρησης του Καλλιμάρμαρου για τη διοργάνωση συναυλίας στη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών. Ο κ. Πλακιάς ανέφερε ότι δέχεται την απόφαση:

«Έμαθα ότι η εκδήλωση θα γίνει. Δέχομαι την απόφαση των αρμοδίων φορέων που πήραν την τελική απόφαση. Θανάση Παπακωνσταντίνου Σωκράτη Μάλαμα Τάνια Τσανακλίδου, Φοίβο Δεληβοριά, Κοινοί Θνητοί βάλτε όσο πιο πολλή δύναμη μπορείτε στη φωνή σας να ακουστεί ως τον ουρανό. Κάπου εκεί όταν τραγουδήσεις Θανάση την ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ τρία θα εμφανιστούν. Είναι τα παιδιά μας και θα χορεύουν. Καλή επιτυχία μέσα από την καρδιά μου».

{https://x.com/PlakiasNikos/status/1841933238769500386}

Το εισιτήριο εισόδου στη συναυλία ήταν η αιτία της αντιπαράθεσης μεταξύ των οικογενειών των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, με 26 εξ αυτών να αντιδρούν, ενώ δεν έλειψαν και τα εξώδικα. Η Μαρία Καρυστιανού, πρωτεργάτης της πρωτοβουλίας, εξήγησε ότι τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα καλύψουν τα έξοδα της δικαστικής μάχη των οικογενειών στην Ευρώπη, με στόχο τη δικαίωσή τους για το δυστύχημα των Τεμπών. Μετά το «πράσινο φως» του συμβουλίου, ο κοινός στόχος είναι ένας: Να γεμίσει το Καλλιμάρμαρο.