Ελλάδα

Ραντεβού... στην Ανδρομέδα: Το συγκινητικό μήνυμα του Νίκου Πλακιά για τη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο

Ραντεβού... στην Ανδρομέδα: Το συγκινητικό μήνυμα του Νίκου Πλακιά για τη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο Φωτογραφία: ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ/EUROKINISSI
Ο Ν. Πλακιάς ήταν από τους πρώτους που αντέδρασαν για το εισιτήριο στη συναυλία μνήμης για τα Τέμπη, ωστόσο, μετά τη χθεσινή απόφαση του Συμβουλίου για την παραχώρηση του Καλλιμάρμαρου, ο κοινός στόχος είναι ένας: το αίτημα των οικογενειών για δικαίωση να ακουστεί μέχρι... την Ανδρομέδα.

Η απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων που ανάβει το «πράσινο φως» για τη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο, βάζει τελεία στην αντιπαράθεση μεταξύ των οικογενειών των θυμάτων στο δυστύχημα των Τεμπών, με τον Νίκο Πλακιά να προχωρά σε μια συγκινητική ανάρτηση, στέλνοντας μήνυμα ενότητας.

«Βάλτε όσο πιο πολύ δύναμη μπορείτε στην φωνή σας να ακουστεί ως τον ουρανό», είναι το μήνυμά του προς τους καλλιτέχνες που θα εμφανιστούν αφιλοκερδώς στη συναυλία, την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου.

Μάλιστα, απευθυνόμενος στον Θανάση Παπακωνσταντίνου, αναφέρει: «Κάπου εκεί όταν τραγουδήσεις Θανάση την ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ τρία αστέρια θα εμφανιστούν. Είναι τα παιδιά μας και θα χορεύουν...».

Αναλυτικά η ανάρτηση Πλακιά:

«Έμαθα ότι η εκδήλωση θα γίνει
Δέχομαι την απόφαση των αρμοδίων φορέων που πήραν την τελική απόφαση.
Θανάση Παπακωνσταντίνου
Σωκράτη Μάλαμα
Τανια Τσανακλίδου
Φοίβο Δεληβοριά
Κοινοί Θνητοί
Βάλτε όσο πιο πολύ δύναμη μπορείτε στην φωνή σας να ακουστεί ως τον ουρανό .
Κάπου εκεί όταν τραγουδήσεις Θανάση την ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ τρία αστέρια θα εμφανιστούν
Είναι τα παιδιά μας και θα χορεύουν
Καλή επιτυχία μέσα από την καρδιά μου».

{https://x.com/PlakiasNikos/status/1841933238769500386}

Υπενθυμίζεται ότι χθες, το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων με ομόφωνη απόφαση γνωμοδότησε θετικά στο αίτημα του συλλόγου οικογενειών θυμάτων των Τεμπών να παραχωρηθεί το Καλλιμάρμαρο για μία συναυλία μνήμης. 

tempi2 64992

Το εισιτήριο εισόδου στη συναυλία ήταν η αιτία της αντιπαράθεσης μεταξύ των οικογενειών των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, με 26 εξ αυτών να αντιδρούν, ενώ δεν έλειψαν και τα εξώδικα. 

Η Μαρία Καρυστιανού, πρωτεργάτης της πρωτοβουλίας, εξήγησε ότι τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα καλύψουν τα έξοδα της δικαστικής μάχη των οικογενειών στην Ευρώπη, με στόχο τη δικαίωσή τους για το δυστύχημα των Τεμπών.

Μετά το «πράσινο φως» του συμβουλίου, ο κοινός στόχος είναι ένας: Να γεμίσει το Καλλιμάρμαρο.