Ελλάδα

Μονή Πετράκη: «Είναι ψυχικά ασθενής από το 2015», λέει ο συνήγορος του 37χρονου ιερέα (βίντεο)

Μονή Πετράκη: «Είναι ψυχικά ασθενής από το 2015», λέει ο συνήγορος του 37χρονου ιερέα (βίντεο)
Τι δηλώνει ο συνήγορος υπεράσπισης του 37χρόνου ιερέα που επιτέθηκε με καυστικό υγρό χθες κατά μητροπολιτών του Συνοδικού Δικαστηρίου, στη Μονή Πετράκη.

«Η χθεσινή πράξη του ήταν άδικη και παράνομη. Ζητούμε συγγνώμη. Είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα του να αποδείξει ότι πάσχει από ψυχική ασθένεια με πιστοποιητικά από το 2015.

Πριν από 1,5 μήνα είχε προβεί σε απόπειρα αυτοκτονίας γιατί νόμιζε ότι θα καθαιρεθεί.

Χθες ήταν σε ψυχική διαταραχή.

Δέχεται ψυχιατρικές νοσηλείες εδώ και 3-4 χρόνια. Εάν η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη δεν αποδείξει ότι ήταν ψυχικά ασταθής, τότε η υπεράσπιση θα παραιτηθεί»,λέει ο συνήγορος υπεράσπισης Ανδρέας Θεοδωρόπουλος.

{https://www.youtube.com/watch?v=jr4YpI4kR0I}

Υπενθυμίζεται ότι όλα ξεκίνησαν το απόγευμα της Τετάρτης, όταν δευτεροβάθμιο συνοδικό δικαστήριο εξέταζε την οριστικοποίηση της ποινής καθαίρεσης ιερέα για αδίκημα περί ναρκωτικών.

Τότε, ο 37χρονος δράστης, καταλαβαίνοντας πως η καθαίρεση του ήταν πια θέμα λεπτών επιτέθηκε και τραυμάτισε επτά μητροπολίτες, δύο δικηγόρους και τον φρουρό που έσπευσε να τον σταματήσει.

Ο 37χρονος ιερομόναχος είχε σε πρώτο βαθμό καθαιρεθεί και το απόγευμα της Τετάρτης το δευτεροβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο επρόκειτο να επικυρώσει την καθαίρεσή του.

Ο αποσχηματισμός του δράστη είχε να κάνει για παραπτώματα που αφορούν σε υπόθεση ναρκωτικών, όπως επιβεβαίωσε ο μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητος που ήταν παρών στο περιστατικό, πληροφορία που επιβεβαιώνουν και πηγές της ΕΛ.ΑΣ.

Κατά την διαδικασία ανακοίνωσης της απόφασης o ιερομόναχος ξαφνικά έβγαλε από την τσάντα του μπουκάλια εκτοξεύοντας το καυστικό υγρό στα πρόσωπα και τα χέρια των μητροπολιτών, τραυματίζοντας επτά από αυτούς.

Ο φρουρός που βρισκόταν έξω από την Μονή Πετράκη άκουσε τις φωνές και έπεσε πάνω του ενώ δέχθηκε και ο ίδιος επίθεση με το συγκεκριμένο καυστικό υγρό στα κάτω και τα άνω άκρα.