Ελλάδα

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα παρασκευής και διακίνησης παράνομων αλκοολούχων ποτών - Συνελήφθησαν 4 άτομα

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα παρασκευής και διακίνησης παράνομων αλκοολούχων ποτών - Συνελήφθησαν 4 άτομα
Κύκλωμα παρασκευής και διακίνησης παράνομων αλκοολούχων ποτών από την Βουλγαρία εξιχνιάστηκε και συνελήφθησαν τέσσερα μέλη της οργάνωσης ενώ κατασχέθηκαν 2.700 λίτρα αιθυλικής αλκοόλης.

Η συνολική αξία των διαφυγόντων φόων από την δραστηριότητα της οργάνωσης εκτιμάται ότι ανέρχεται σε 465.000 ευρώ.

Συνελήφθησαν μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, με την συνδρομή του Συντονιστικού Επιχειρησιακού Κέντρου της Ανεξάρτητης Αρχής Δημόσιων Εσόδων, σε περιοχές της Αττικής και του Αγρινίου, τέσσερα μέλη της οργάνωσης.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, καθώς και παραβάσεις του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα. Εκτιμάται ότι οι συνολικές διακινούμενες ποσότητες αιθυλικής αλκοόλης, ανέρχονται σε 14.400 λίτρα.

Τα μέλη της οργάνωσης μετέφεραν τις λαθραίες ποσότητες αιθυλικής αλκοόλης με φορτηγά οχήματα σε ακαθόριστα δρομολόγια μαζί με άλλα εμπορεύματα, παρέδιδαν στις μεταφορικές εταιρίες πλαστά καταρτισθέντα φορτωτικά έγγραφα, με χώρα προέλευσης τη Βουλγαρία, στοιχειά ανύπαρκτου παραλήπτη και διεύθυνσή του στην Αττική, ενώ δήλωναν το εμπόρευμα ως ηλιέλαιο, συσκεύαζαν τα φορτία με μεμβράνες και τα τοποθετούσαν σε χαρτοκιβώτια, ώστε να μην διακρίνεται το περιεχόμενο και πραγματοποιούσαν τις συναλλαγές σε μετρητά.

Κατά τις έρευνες που διενεργήθηκαν, σε άτομα, οχήματα, αποθηκευτικούς χώρους και επιχειρήσεις βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 2.700 λίτρα αιθυλικής αλκοόλης, 29.210 ευρώ, 6 συσκευές κινητής τηλεφωνίας και ένα φορτηγό.