Ελλάδα

Δολοφονία Κορφιάτη: Ένταλμα σύλληψης σε βάρος γνωστού εφοπλιστή

Δολοφονία Κορφιάτη: Ένταλμα σύλληψης σε βάρος γνωστού εφοπλιστή
Σε εξέλιξη βρίσκεται αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη προσαγωγή στη ΓΑΔΑ του εφοπλιστή, ο οποίος φέρεται να έχει βοηθητικό ρόλο στη δολοφονία της 37χρονης επιχειρηματίας στο νησί της Ζακύνθου.

Ενταλμα σύλληψης σε βάρος ενός πολύ γνωστού εφοπλιστή που διαμένει στο Ψυχικό, ο οποίος είχε βοηθητικό ρόλο στην υπόθεση της δολοφονίας της συζύγου του Ντίμη Κορφιάτη στη Ζάκυνθο έχει ενεργοποιήσει τους αστυνομικούς που κάνουν έρευνες για τον εντοπισμό του.

Το ένταλμα εκδόθηκε από την Εισαγγελία, καθώς φέρεται να είναι το άτομο που παραχώρησε το σκάφος με το οποίο έφυγαν οι εκτελεστές της 37χρονης Χριστίνας Κ. από τη Ζάκυνθο με κατεύθυνση την Κυλλήνη. Παρά το γεγονός ότι μέχρι στιγμής έχουν γίνει δύο κατ οίκον έρευνες μία στο Ψυχικό και μία σε οικεία των νοτίων προαστίων ο εφοπλιστής δεν έχει ακόμη εντοπιστεί.

Ο εφοπλιστής φαίνεται ήταν μεταξύ των ατόμων που αναφέρονταν στην πολυσέλιδη δικογραφία της υπόθεσης, καθώς, όπως τονιζόταν, ένα αυτοκίνητο και ένα ταχύπλοο ιδιοκτησίας του χρησιμοποιήθηκαν κατά την επίθεση.

Ο ίδιος Κορφιάτης σε μηνυτήρια αναφορά που είχε υποβάλει τον Δεκέμβριο του 2020, μέσω του δικηγορικού γραφείου του Θόδωρου Μαντά. Στο 16σέλιδο έγγραφο, ο 53χρονος είχε κατονομάσει τους δράστες και επιπλέον είχε αναφερθεί στο κίνητρό τους.

Ως φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας της συζύγου του και του δικού του σοβαρού τραυματισμού υπέδειξε δύο Ζακυνθινούς, τους οποίους αναγνώρισε από τον σωματότυπό τους.

Ένας απότακτος αστυνομικός και ένας σωματοφύλακας εφοπλιστή είναι μεταξύ των συλληφθέντων για τη δολοφονία της συζύγου επιχειρηματία στη Ζάκυνθο το περασμένο καλοκαίρι.

Ο απότακτος αξιωματικός της Αστυνομίας είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης για ληστεία με λεία 550.000 ευρώ σε βάρος του Δημάρχου Ζακύνθου. Ο επιχειρηματίας ήταν μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη. «Εγώ ήμουν παραβατικός. Έχω κάνει και φυλακή. Τα ξέρω αυτά τα θέματα» είχε πει.

Η Αστυνομία συνέλαβε επίσης και τον σωματοφύλακα ως το άτομο που πυροβόλησε, τον οδηγό της μοτοσικλέτας και τους συνεργούς που συμμετείχαν στο σχέδιο δολοφονίας. Αίσθηση προκάλεσε μάλιστα οτι ο 54χρονος επιχειρηματίας τον είχε κατονομάσει.

«Η αναμφίβολη αναγνώριση του οφείλεται στον ιδιαίτερο σωματότυπό του και στη χαρακτηριστική στάση που χρησιμοποιεί όταν κάθεται στη μοτοσικλέτα του. Επίσης, το ύψος, η κοιλιά του και η ασταθεια στο βάδισμά του, ένεκα του μεγάλου ύψους του και του υπερβολικού του βάρους», είχε πει.

Δηλώσεις σχετικά με την εξιχνίαση ανθρωποκτονίας από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγου Πέτρου Τζεφέρη:

Όπως προέκυψε, στην υπόθεση εμπλέκονται δέκα άτομα, από τους οποίους ένας έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης, με διακριτούς μεταξύ τους ρόλους τόσο κατά τις προπαρασκευαστικές ενέργειες, όσο και κατά το χρόνο διάπραξης και μετά την τέλεση της εγκληματικής πράξης.

Συγκεκριμένα, πέντε από τους δράστες, κατηγορούνται για ανθρωποκτονία με δόλο και απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και κατά συρροή και για παράβαση του νόμου περί όπλων. Ένας κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και τέσσερις για συνέργεια σε αυτές τις πράξεις.

Σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, που έλαβε χώρα απογευματινές ώρες προχθές Δευτέρα, 7 Ιουνίου 2021, σε Αττική, Ζάκυνθο και Ηλεία από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, εντοπίστηκαν οι έξι από τους δράστες, ενώ ένας ακόμα εμφανίστηκε αυτοβούλως.

Σε βάρος τους εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης και σήμερα οδηγούνται στον αρμόδιο Εισαγγελέα.