Ελλάδα

Σο μάτι της μετάλλαξης Δέλτα οι νέοι, εφιαλτικές προβλέψεις για αύξηση κρουσμάτων (βίντεο)

Σο μάτι της μετάλλαξης Δέλτα οι νέοι, εφιαλτικές προβλέψεις για αύξηση κρουσμάτων (βίντεο)
Το 75% των κρουσμάτων λόγω της μετάλλαξης δέλτα εντοπίζεται σε ηλικίες κάτω των 34 ετών με τον κύριο όγκο αυτών στις ηλικίες 15 έως 24.

Σε κατάσταση πολιορκίας βρίσκεται η χώρα από την μετάλλαξη Δέλτα καθώς χιλιάδες κρούσματα είναι νέοι, παιδιά και βρέφη.

Όπως μετέδωσε το Mega, το 75% των κρουσμάτων εντοπίζεται σε ηλικίες κάτω των 34 ετών με τον κύριο όγκο αυτών στις ηλικίες 15 έως 24. Το 70% των στελεχών της «Δέλτα» εντοπίστηκαν σε άτομα ηλικίας μικρότερης των 40 ετών.

Από τις αρχές Ιουλίου σχεδόν 10 χιλιάδες νέοι 18-39 ετών εντοπίστηκαν θετικοί στον ιο και περισσότερα από 2,5 χιλιάδες παιδιά.

Αν η χαλάρωση των μέτρων συνεχιστεί τότε τον Αύγουστο ο αριθμός των κρουσμάτων θα χτυπήσει κόκκινο, με 6000 κρούσματα, όπως αποκάλυψε στο MEGA ο καθηγητής, Νίκος Τζανάκης.

Ανοίγει η πλατφόρμα των εμβολιασμών για τους 15 - 17 ετών

Τα ραντεβού για τον προγραμματισμό εμβολίων στους εφήβους ηλικίας 15 έως 17 ετών (για την ακρίβεια για όσους έχουν γεννηθεί έως 31 /12 /2005) θα ανοίξει την Πέμπτη, 15 Ιουλίου, όπως ανακοίνωσε ο γ.γ. του Υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Τον προγραμματισμό θα μπορούν να κάνουν οι γονείς χρησιμοποιώντας τους κωδικούς τους στο taxisnet και ο εμβολιασμός των εφήβων θα γίνεται στα εμβολιαστικά κέντρα συνοδεία των γονέων τους.