Ελλάδα

Πυροβολισμοί σε ταβέρνα στο Ηράκλειο: Συνελήφθη ένας δράστης, διασωληνωμένος ο 37χρονος τραυματίας (εικόνα)

Πυροβολισμοί σε ταβέρνα στο Ηράκλειο: Συνελήφθη ένας δράστης, διασωληνωμένος ο 37χρονος τραυματίας (εικόνα)
Η ΕΛ.ΑΣ συνέλαβε έναν νεαρό άνδρα ο οποίος φέρεται ως ο δράστης του αιματηρού περιστατικού που διαδραματίστηκε σε ταβέρνα στην περιοχή Πάνω Γούβες του Δήμου Χερσονήσου στην Κρήτη τα ξημερώματα, διασωληνωμένος ο 37χρονος τραυματίας, σταθερή η κατάστασή του.

Οι αστυνομικές Αρχές συνέλαβαν έναν νεαρό άνδρας, ο οποίος φέρεται ως ο δράστης του αιματηρού περιστατικού που διαδραματίστηκε σε ταβέρνα στην περιοχή Πάνω Γούβες του Δήμου Χερσονήσου στην Κρήτη τα ξημερώματα της Πέμπτης (15/07), την ώρα που ο ένας τραυματίας διασωληνώθηκε, με την κατάστασή του να είναι σταθερή. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης συνελήφθη σε κλινική του Ηρακλείου, καθώς είχε τραυματιστεί ελαφρά, ενώ οι αστυνομικοί της Χερσονήσου και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου αναζητούν άλλους δύο.

Ο τραυματίας που δέχτηκε τις σφαίρες στην κοιλιακή χώρα νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε σταθερή κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ. Υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση κολεκτομής και η κατάσταση της υγείας του σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου Γιώργο Χαλκιαδάκη, εξελίσσεται ομαλά.

«Η κατάσταση του είναι σταθερή μετά τη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε και είμαστε αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας του», δήλωσε στο cretapost, ο κ Χαλκιαδάκης.

Όλα άρχισαν το βράδυ της Τετάρτης (14/07), όταν ο 37χρονος βρισκόταν σε ταβέρνα της περιοχής μαζί με τη σύζυγό του και τα δύο ανήλικα παιδιά τους. Οι δράστες φαίνεται πως είχαν διαφορές μαζί του και έπειτα από έναν έντονο καβγά έβγαλαν τα όπλα και άνοιξαν πυρ με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του 37χρονου και τον ελαφρύ τραυματισμό της συζύγου του στο χέρι. Από θαύμα δεν τραυματίστηκαν τα παιδιά και άλλοι θαμώνες το καταστήματος. Μετά τους πυροβολισμούς οι δράστες τράπηκαν σε φυγή ενώ στην ταβέρνα επικράτησε πανικός. Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.

Η ταβέρνα σήμερα είναι κλειστή και ελάχιστοι κάτοικοι κυκλοφορούν στο χωριό, αφού το περιστατικό έχει σοκάρει την τοπική κοινωνία. Τα αίματα στον δρόμο είναι το μόνο σημάδι που μαρτυρά όσα συνέβησαν στις Πάνω Γούβες.

pirovolismoi taverna aimata panw gouves irakleio cretapost kolaz

Φως στις ακριβείς συνθήκες του περιστατικού αναμένεται να ρίξει βίντεο από την κάμερα ασφαλείας του καταστήματος. Το βίντεο βρίσκεται ήδη στα χέρια των Αρχών, όπως και ο ένας εκ των δύο φερόμενων ως δραστών.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο των δύο αδελφών Γιώργο Κοκοσάλη, ο δεύτερος αδελφός αναμένεται να παραδοθεί στις αρχές εντός της ημέρας.

(πληροφορίες από cretapost.gr)