Ελλάδα

Κρήτη: Τα πρώτα λόγια του 45χρονου που κολυμπούσε για ώρες, πώς σώθηκε το ζευγάρι

eurokinissi eurokinissi
Στο φως της δημοσιότητας νέα στοιχεία για την... περιπέτεια που πέρασαν οι δύο αγνοούμενοι στα νότια παράλια του Ηρακλείου Κρήτης, όταν ανετράπη η βάρκα που είχαν νοικιάσει.

Συγκεκριμένα, ο 45χρονος με καταγωγή από την Μεσαρά, ο οποίος διαμένει μόνιμα στη Γερμανία τα τελευταία χρόνια και εργάζεται ως πιλότος ελικοπτέρου, κατάφερε να κολυμπήσει για ώρες ώστε να φτάσει στη Μονή Κουδουμά και να ζητήσει βοήθεια για την 39χρονη Γερμανίδα σύντροφο του, η οποία είχε μείνει πίσω σε μια σπηλιά.

Αφού ανατράπηκε η βάρκα τους το Σάββατο μέσα στη θαλασσοταραχή, κατάφεραν να κολυμπήσουν, να σκαρφαλώσουν σε βράχια και να παραμείνουν σε μια βραχοσκεπή.

Tην Κυριακή ο 45χρονος, δεδομένων των βελτιωμένων καιρικών συνθηκών, κατάφερε να κολυμπήσει μέχρι τη Μονή Κουδουμά, για να ζητήσει βοήθεια ενώ η 39χρονη έμεινε μόνη στην εν λόγω σπηλιά κοντά στη Μονή. Άμεσα ενημερώθηκε το Λιμενικό, σκάφη του οποίου μετέβησαν στο σημείο για να την παραλάβουν, με την επιχείρηση απεγκλωβισμού της να ολοκληρώνεται επιτυχώς.

Τα πρώτα λόγια του 45χρονου

Η εικόνα ενός εξαντλημένου ανθρώπου που φορούσε μόνο το κάτω μέρος από το εσώρουχό του ξάφνιασε το μεσημέρι της Κυριακής τον άνθρωπο που λειτουργεί το κυλικείο που υπάρχει στη Μονή Κουδουμά.

«Σας παρακαλώ σεβαστείτε το χώρο και βάλτε ένα ρούχο» φέρεται να του είπε για να πάρει την απάντηση ότι «είμαι ο ένας από τους δύο που έχει εξαφανιστεί με τη βάρκα». Μάλιστα, ζήτησε να δει δύο συγγενείς του που βρίσκονταν στο μοναστήρι, αλλά και ένα μπουκάλι νερό για να ξεδιψάσει.

«Η βάρκα ανατράπηκε χωρίς να το καταλάβουμε», ανέφερε ο διασωθείς στο συγγενικό του πρόσωπο που μίλησε στην εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ. «Η σπηλιά αυτή δεν ήταν σε πολύ μεγάλη απόσταση από το σημείο που ανατράπηκε η βάρκα. Κολύμπησαν με τέτοιο τρόπο ώστε τα κύματα να μην τους χτυπούν τα πρόσωπα, να έχουν ορατότητα και ευτυχώς τα κατάφεραν. Δεν ξέρω εάν ο συγγενής μου ήξερε για τη σπηλιά αυτή, δεν το αποκλείω όμως», είπε ο συγγενής του 45χρονου.

«Αυτό που έγινε δεν εξηγείται με τη λογική. Είχε κάποιες εκδορές στο σώμα, αλλά είναι καλά. Ο καιρός δεν επέτρεπε κάτι τέτοιο, με τόσο μεγάλο κυματισμό. Ήταν θαύμα», ανέφερε ο άνθρωπος που μίλησε στην εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ.

Φτάνοντας στην παραλία και αφού είπε ποιος είναι, ζήτησε βοήθεια για τη φίλη του. Ένα σκάφος πέντε μέτρων που ξεκίνησε από τις 3 Εκκλησιές, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν αυτό που προσέγγισε υπό αντίξοες συνθήκες τη σπηλιά και κατάφερε να «απεγκλωβίσει» την 39χρον.

Και οι δύο διασωθέντες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Χάρακα, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και υποβλήθηκαν στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις. Σύμφωνα με το cretapost, και οι δύο ήταν αφυδατωμένοι, όμως είναι καλά στην υγεία τους.