Πολιτική

Εκλογές - ΠΑΣΟΚ: Ανδρουλάκης - Δούκας στον β' γύρο

Εκλογές - ΠΑΣΟΚ: Ανδρουλάκης - Δούκας στον β' γύρο
Τα τελικά αποτελέσματα μετά από μια νύχτα θρίλερ για τη δεύτερη θέση στο ΠΑΣΟΚ.

Τα οριστικά αποτελέσματα της Αττικής έβγαλαν το δίδυμο των εκλογών για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ με τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Χάρη Δούκα να πηγαίνουν στον β' γύρο.

Αν και μέχρι να καταμετρηθεί στο σύνολό της η Αττική ξεχώρισε από την υπόλοιπη Ελλάδα το δίδυμο Ανδρουλάκης - Δούκας οι ισορροπίες διαταράχθηκαν μόλις μπήκε στην ενσωμάτωση η μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας.

Ενδεικτικό του θρίλερ Δούκα - Γερουλάνου το γεγονός ότι όταν η καταμέτρηση ήταν στο 91,7% των εκλογικών τμημάτων τον Χάρη Δούκα είχαν ψηφίσει 56651 πολίτες και τον Παύλο Γερουλάνο 54952 μια διαφορά μόλις 1699 ψήφων, ενώ στο 95,80% ο Χάρης Δούκας είχε ποσοστό 21,41% και 60097 ψήφους, ενώ ο Παύλος Γερουλάνος 21,23% και ψήφους 59597. Μια διαφορά μόλις 500 ψήφων.

Ωστόσο, μέχρι να φτάσουμε στο 100% η άνοδος του Παύλου Γερουλάνου άρχισε να «φρενάρει» και έτσι δεν κατάφερε να περάσει τον Χάρη Δούκα.

Ωστόσο, στο 99,46% της ενσωμάτωσης των εκλογικών τμημάτων τα τελικά αποτελέσματα ήταν:

pososto9946_29a0d.jpeg

Καθαρός νικητής ο Ανδρουλάκης

Πάντως καθαρός νικητής από την σημερινή ημέρα ήταν αναμφίβολα ο Νίκος Ανδρουλάκης ο οποίος κατάφερε και διατήρησε την πρώτη θέση και μάλιστα με μεγάλη διαφορά.

Όπως δήλωσε: «Σήμερα είναι μία σπουδαία μέρα για τη Δημοκρατική Παράταξη. Θέλω να ευχαριστήσω τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που μας τίμησαν με τη συμμετοχή τους. Μας γέμισαν ελπίδα και δύναμη. Θέλω να ευχαριστήσω τους συνυποψηφίους μου, γιατί είχαμε μία προεκλογική εκστρατεία με πολιτικό πολιτισμό, με ήθος και σοβαρότητα.

Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου όσους με τίμησαν με τη σημερινή νίκη.

Επτά μέρες έμειναν μέχρι την επόμενη Κυριακή, όπου είμαι σίγουρος ότι το ΠΑΣΟΚ θα βγει ακόμη πιο ενωμένο, ακόμη πιο ισχυρό, ακόμη πιο περήφανο».

Με τη δεύτερη θέση που κατέκτησε ο Χάρης Δούκας οριακά μπροστά από τον Παύλο Γερουλάνο σημαίνει ότι ο Δήμαρχος Αθηναίων έπεισε (επίσης οριακά) να απαντήσει στο δίλημμα πώς θα «κρατούσε δυο καρπούζια στην ίδια μασχάλη» δηλαδή και δήμαρχος και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Χάρης Δούκας: Το 70% ζητά αλλαγή ηγεσίας

«Το μήνυμα της κάλπης ήταν καθαρό. Το 70% ζητά αλλαγή ηγεσίας. Σας καλώ την Κυριακή να κάνουμε την μεγάλη υπέρβαση να αλλάξουμε το ΠΑΣΟΚ για να αλλάξουμε τη χώρα» είπε από την πλευρά του ο Χάρης Δούκας, συμπληρώνοντας ότι είναι μια μεγάλη ημέρα για το ΠΑΣΟΚ.

Ειδικότερα ανέφερε: «Είναι μια μεγάλη μέρα για το ΠΑΣΟΚ. Και είναι μία μεγάλη μέρα για τη δημοκρατική παράταξη. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους 300.000 φίλους και μέλη που ήρθαν, ψήφισαν και στήριξαν τη διαδικασία. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους συνυποψηφίους μου που γύρισαν την Ελλάδα για να δυναμώσουμε το ΠΑΣΟΚ και τη δημοκρατική παράταξη, σε κάθε γωνιά. Θέλω να ευχαριστώ τους εθελοντές που έκαναν έναν πολύ μεγάλο αγώνα για να είναι εξαιρετικά όλα, όλη τη μέρα. Και βεβαίως τους ανθρώπους που με στήριξαν και με πήγαν στον δεύτερο γύρο.

Το μήνυμα της κάλπης είναι καθαρό. Το 70% ζητάει αλλαγή ηγεσίας. Σας καλώ λοιπόν την Κυριακή όλοι μαζί να κάνουμε τη μεγάλη υπέρβαση. Να αλλάξουμε το ΠΑΣΟΚ, για να αλλάξουμε τη χώρα».

Γερουλάνος: Αύριο ξεκινάει μια καινούρια μέρα

«Απολύτα σεβαστή η απόφαση των μελών του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Ανδρουλάκης και ο κ. Δούκας είναι στον δεύτερο γύρο και θέλω να ευχαριστήσω όσους ήρθαν και ψήφισαν. Όποιος πιστεύει στη Δημοκρατία, πιστεύει και στο αποτέλεσμα» είπε ο Παύλος Γερουλάνος και συμπλήρωσε: «Δεν νομίζω ότι οι πολίτες χρειάζονται κατεύθυνση. Η μάχη είναι ακόμη ανοιχτή».

Ηττημένη είναι η Άννα Διαμαντοπούλου που δεν πέτυχε τον στόχο της δηλώνοντας: «Η σημερινή μέρα είναι μία πολύ σημαντική αφετηρία για μια νέα πορεία για του ΠΑΣΟΚ. Ευχαριστώ τους πολίτες που μας δυνάμωσαν. Φίλοι και εθελοντές πίστεψαν στην υποψηφιότητά μου. Είμαι εδώ και πιστεύω βαθιά ότι στην επόμενη μέρα θα είμαστε ενωμένοι και θα δουλέψουνε όλοι μαζί για το μεγάλο ΠΑΣΟΚ».

Μιχάλης Κατρίνης

«Το κίνημά μας δυναμώνει. Συγχαίρω τους δύο συνυποψηφίους μου. Το ποιος θα ηγηθεί της παράταξης θα το κρίνουν οι πολίτες ελεύθερα και ανεπηρέαστα» είπε από την πλευρά του ο Μιχάλης Κατρίνης.

Νάντια Γιαννακοπούλου - Μεγάλος νικητής το ΠΑΣΟΚ

«Επωμιζόμαστε μια μεγάλη ευθύνη και δεν πρέπει να απογοητεύσουμε τους πολίτες. Έχουμε μια εβδομάδα ακόμη και το ποιος θα εκλεγεί έχει την αξία και τον συμβολισμό του. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι πρέπει να κάνουμε πολύ δουλειά. Θέλουμε να είμαστε ισχυρή αντιπολίτευση και άξια κυβέρνηση μετά τις εκλογές. Θα είμαι μπροστά στην πρώτη γραμμή. Ο μεγάλος νικητής σήμερα είναι το ΠΑΣΟΚ».