Ελλάδα

Φωτιά στη Σταμάτα: Ελεύθεροι οι 4 ύποπτοι και προσαγωγή μελισσοκόμου - Στο μικροσκόπιο η πυρκαγιά να ξεκίνησε από εργασίες σε μελίσσια

eurokinissi eurokinissi
Συνεχίζει να καίει σε διάσπαρτες εστίες η φωτιά στην Σταμάτα, με τις αρχές να αφήνουν ελεύθερους τους 4 υπόπτους οι οποίοι είχαν προσαχθεί. Όλα τα ενδεχόμενα για το πώς ξεκίνησε η πυρκαγιά εξετάζουν οι αρχές, ενώ φέρεται να εστιάζουν σε εργασίες που έγιναν σε μελίσσια, με τις διωκτικές αρχές να οδηγούν σε κατάθεση έναν μελισσοκόμο.

Κατά την έκτακτη ενημέρωση, ο Νίκος Χαρδαλιάς σημείωσε πως γίνονται έρευνες για το ενδεχόμενο εμπρησμού, ενώ καταγγελίες για εμπρησμό έκαναν και κάτοικοι της περιοχής.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σημείωσε πως «οι ανακριτικές αρχές ερευνούν τα αίτια της πυρκαγιάς, πολύ σύντομα θα καταλήξουν σε συμπεράσματα».

Όπως ανέφερε το MEGA, oι 4 που είχαν προσαχθεί και οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Διονύσου, αφέθηκαν ελεύθεροι. Πρόκειται για τρεις 19χρονους και έναν ζαχαροπλάστη, όπως ανέφερε το ρεπορτάζ του καναλιού και η ίδια πηγή σημείωνε ότι οι Αρχές έχουν στο μικροσκόπιο το ενδεχόμενο η φωτιά να ξεκίνησε από εργασίες που γίνονταν σε κοντινά μελίσσια.

Κάηκαν σπίτια, περιορίστηκε το μέτωπο

«Περίπου 20 σπίτια έγιναν στάχτη», ανέφερε ο κοινοτάρχης Ροδόπολης, κ. Κλεφτάκης. Δύσκολες οι συνθήκες της κατάσβεσης, μάχη με τις αναζωπυρώσεις της φωτιάς, περιορίζεται το πύρινο μέτωπο.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλει ο κ. Βασίλης Κλεφτάκης μιλώντας στην ΕΡΤ, η φωτιά ξεκίνησε από εμπρησμό, ενώ περίπου 20 σπίτια και αυτοκίνητα κάηκαν από την πύρινη λαίλαπα. Παράλληλα, τόνισε ότι η εικόνα της πυρκαγιάς είναι καλύτερη και υπογράμμισε ότι το πιο σημαντικό είναι ότι δεν θρηνούμε θύματα.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν για την κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς που εκδηλώθηκε το μεσημέρι μεταξύ Σταμάτας και Ροδόπολης είχαν ενισχυθεί, την ώρα που σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες ενώ στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι.

Η Πυροσβεστική ενημέρωσε πως επιχειρούν 141 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 45 οχήματα, 12 Ε/Π και 8 Α/Φ με το BERIEV-200 (το ρωσικό «κτήνος») μεταξύ αυτών. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές πυροσβέστες.

{https://www.youtube.com/watch?v=fdmwafQxLG8}

{https://www.youtube.com/watch?v=zcIh1Rez_jQ}

{https://youtu.be/c0gl5_boGm8}

Την επιχείρηση συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ενώ στην περιοχή μετέβη κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

{https://www.youtube.com/watch?v=-RzrdtK4uLg}

{https://youtu.be/TmJkZuceRn8}

{https://twitter.com/pn_antilogias/status/1419949661608103936?s=20}

{https://twitter.com/amna_news/status/1419955709899325446?s=20}

{https://twitter.com/gpahas/status/1419942780097413126?s=20}

Δηλώσεις του υπεύθυνου της Πυροσβεστικής

{https://www.youtube.com/watch?v=i-k09MQjjJg}