Ελλάδα

Μεγάλη φωτιά τώρα στην Αχαΐα: Εκκενώθηκαν οικισμοί, καίγονται σπίτια, έκλεισε η παλιά Εθνική (βίντεο)

eurokinissi eurokinissi
Φωτιά τώρα σε δασική έκταση στη Ζήρια Αχαΐας, στο σημείο επιχειρούν επίγειες κι εναέριες δυνάμεις. Καίγονται σπίτια, εκκενώνονται οικισμοί.

Στην ίδια περιοχή που ξέσπασε φωτιά και το μεσημέρι της Δευτέρας καίγονται σπίτια, ενώ η πυρκαγιά κατευθύνεται προς Καμάρες. Παράλληλα, κλειστή είναι η Εθνική, την ίδια ώρα που οι Αρχές οδηγούν τα αυτοκίνητα στην έξοδο από το Δρέπανο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική έχουν κινητοποιηθεί 34 πυροσβέστες με 11 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού ,5 αεροσκάφη – μεταξύ αυτών και το Ρωσικό και 2 ελικόπτερα.

Την ίδια ώρα, μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ βρίσκεται σε εξέλιξη απο τις περιοχές Ζήρια, Καμάρες, Λαμπίρι για τους λουόμενους που βρίσκονται στην παραλία και σε beach bar της περιοχής προκειμένου να απομακρυνθούν με ασφάλεια.

Οι κάτοικοι της Αχαΐας και όσοι κινούνται στα όρια της περιοχής έλαβαν μήνυμα από το 112 για αποχώρηση από το σημείο.

Η αστυνομία προσπαθεί να απομακρύνει τους κατοίκους της Ζήριας και της Άνω Ζήριας που δεν φεύγουν από τα σπίτια τους επιχειρώντας να αντιμετωπίσουν τη φωτιά με τα λάστιχα. Σπεύδει ΟΠΚΕ και ομάδα ΔΙΑΣ.

Η φωτιά πλησιάζει τα πρώτα σπίτια στις Καμάρες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει ηλικιωμένη γυναίκα η οποία έχει εγκλωβιστεί στο σπίτι της πάνω από την εκκλησία της Ζήριας και γίνονται προσπάθειες να απομακρυνθεί από το σημείο.

Ο πρόεδρος των Καμαρών Παναγιώτης Περλέγκας δήλωσε ότι δόθηκε εντολή στους κατοίκους να εκκενωθεί το χωριό και να μεταφερθούν όλοι οι κάτοικοι στο γήπεδο, ενώ νωρίτερα εκκενώθηκαν Ζήρια και Λαμπίρι.

Από στιγμή σε στιγμή στο σημείο καταφθάνει και το «υπερόπλο» της Πυροσβεστικής Beriev Be-200.

Αυτή τη στιγμή, είναι ακινητοποιημένα τα οχήματα στην Ν.Ε.Ο Πατρών Αθηνών στο ύψος της φωτιάς και κατευθύνονται στην έξοδο 24 από το Δρέπανο και τα Σελιανίτικα. Τα διόδια για την διευκόλυνση της κυκλοφορίας είναι κλειστά.

Επιπλέον, οι αρμόδιοι προχώρησαν στην εκκένωση δύο ακόμα περιοχών, καθώς αποφασίστηκε να αδειάσει το Λαμπίρι και οι Καμάρες. Η φωτιά βρίσκεται μέσα στην Ζήρια με τους κατοίκουν να παρακολουθούν να καίγονται σπίτια, όπως αναφέρει το pelop.gr.

Αποκλειστικά βίντεο αναγνώστη από το σημείο λίγο πριν τις 15:00 δείχνουν την ένταση της φωτιάς, η οποία μεγαλώνει:

{https://www.youtube.com/watch?v=GvWLf-ee4Ko}

{https://www.youtube.com/watch?v=GCOfMPZyWjk}