Ελλάδα

Αναζωπυρώσεις και στη Μεσσηνία: Εκκενώθηκε το Διαβολίτσι, κάηκαν σπίτια - «Μας άφησαν στο έλεος του Θεού» (βίντεο)

Αναζωπυρώσεις και στη Μεσσηνία: Εκκενώθηκε το Διαβολίτσι, κάηκαν σπίτια - «Μας άφησαν στο έλεος του Θεού» (βίντεο) Φωτογραφία: EUROKINISSI
Οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις δίνουν μεγάλη μάχη και σε περιοχές της Μεσσηνίας, όπου οι αναζωπυρώσεις είναι πολλές, δεν φτάνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις για να υπάρξει τέλος στον «εφιάλτη» και στη συγκεκριμένη περιοχή. Εκκενώθηκε το Διαβολίτσι, χτυπούν οι καμπάνες στο χωριό, κάηκαν σπίτια. «Μας άφησαν στο έλεος του Θεού», είπε η δήμαρχος Οιχαλίας, Γιώτα Γεωργακοπούλου.

Συνεχείς είναι οι αναζωπυρώσεις και στα μέτωπα φωτιάς στη Μεσσηνία, ενώ από το μεσημέρι και μετά έχουν αυξηθεί και οι άνεμοι. Δεν φτάνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις για να υπάρξει τέλος στον «εφιάλτη» και στη συγκεκριμένη περιοχή. Εκκενώθηκε το Διαβολίτσι, με μήνυμα που δόθηκε από το «`112». χτυπούσαν οι καμπάνες στο χωριό, Κάηκαν σπίτια στην περιοχή, εκεί βρίσκονται και αστυνομικές δυνάμεις. «Μας άφησαν στο έλεος του Θεού», είπε η δήμαρχος Οιχαλίας, Γιώτα Γεωργακοπούλου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ το μέτωπο στη Μέλπεια είναι αρκετά απλωμένο, ενώ υπάρχουν σημαντικές καταστροφές σε σπίτια και καλλιέργειες. Στο δάσος του Μαγκλαβά η φωτιά καίει επίσης, με το μεγαλύτερο μέρος της δασικής έκτασης να έχει γίνει στάχτη.

Την ίδια στιγμή οι εκκλήσεις για βοήθεια είναι δραματικές, καθώς οι δυνάμεις πυρόσβεσης που είναι διαθέσιμες δεν επαρκούν για να τεθούν υπό έλεγχο τα μέτωπα.

Τα τρία αεροπλάνα πετζετέλ που σταθμεύουν στην Καλαμάτα επέστρεψαν και επιχειρούν στα σημεία, ενώ τα εναέρια μέσα έχουν ενισχυθεί και με ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο. 

«Μας άφησαν στο έλεος του Θεού»

Δηλώσεις έκανε στο «OPEN TV» η δήμαρχος Οιχαλίας, Γιώτα Γεωργακοπούλου, η οποία τόνισε ότι η φωτιά πήρε ξανά διαστάσεις, διότι δεν υπήρχαν μέσα για να την κατασβέσουν. «Μας άφησαν στο έλεος του Θεού», υπογράμμισε.

Η δήμαρχος Οιχαλίας τόνισε πως το πρωί σημειώθηκε αναζωπύρωση στη φωτιά, καθώς δεν υπήρξε καμία βοήθεια από εναέρια μέσα. «Οι μόνοι που τρέχουν είναι οι εθελοντές με τα τρακτέρ. Θα έπρεπε να έχουμε 50 οχήματα και έχουμε μόνο 4 από Καλαμάτα και Μελιγαλά. Αν είχαμε βοήθεια, δε θα είχαμε φτάσει σε αυτό το σημείο», είπε.

Σύμφωνα με την ίδια, περίπου 1.500 κάτοικοι έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους. Όλοι μεταφέρονται με τα οχήματα του Δήμου στην περιοχή Μελιγαλάς και σε κτίρια με κλιματιστικά. «Θα δούμε τις βραδινές ώρες που θα μείνουν οι άνθρωποι», σημειώνει η δήμαρχος.

{https://twitter.com/112Greece/status/1423259132933574662?s=20}

Στις φλόγες το Καρνάσι

Η φωτιά έχει μπει και στο Καρνάσι. Στο σημείο υπήρξε αναζωπύρωση και αυτή την ώρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν προτεραιότητα να σώσουν τα πρώτα σπίτια του οικισμού, ο οποίος έχει εκκενωθεί από το απόγευμα της Τετάρτης. Ο άνεμος, που έχει ενισχυθεί, είναι αντίπαλος των πυροσβεστών.