Ελλάδα

Πύρινη κόλαση και στη Φωκίδα - Εκκενώνεται ο Τολοφώνας

Πύρινη κόλαση και στη Φωκίδα - Εκκενώνεται ο Τολοφώνας
Κολοσσιαίες διαστάσεις έχει πάρει και το μέτωπο της φωτιάς που καίει την Φωκίδα, αφού πλέον επεκτάθηκε και στην περιοχή του Τολοφώνα.

Ήδη πριν λίγο δόθηκε εντολή να εκκενωθεί ο Τολοφώνας με μηνύματα που πήραν στα κινητά τους από το 112 της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας οι κάτοικοι που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Δωρίδας. Αυτή τη στιγμή τοπική αυτοδιοίκηση και αστυνομία προσπαθούν να ενημερώσουν τους κατοίκους και να τους απομακρύνουν.

Νωρίτερα είχαν εκκενωθεί τα χωριά Ελαία και Καλλιθέα σε δύο φάσεις καθώς η φωτιά πέρασε δίπλα στα χωριά και έκαψε κάποια σπίτια περιφερειακά των χωριών.

«Βασικό μας μέλημα είναι να σώσουμε τους ανθρώπους για αυτό προχωράμε και σε ασφαλείς εκκενώσεις των χωριών» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Δελμούζος και όπως συμπληρώνει «οι ισχυροί άνεμοι της περιοχής οδηγούν τη φωτιά προς την παραλία του Αγίου Σπυρίδωνα. Η νύχτα θα είναι μακριά απόψε».

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το τεράστιο μέτωπο της φωτιάς έχει γίνει ορατό από την απέναντι πλευρά του Κορινθιακού στην περιοχή της Ακράτας.

Νωρ΄ίτερα με μήνυμα του 112 εκκεν΄ώθηκε  Ελαία, με τον κόσμο σύμ΄φωνα με τοπικε΄ς ενημερωτικές ιστοσελίδες να τρέχει πανικόβλητος για να σωθεί.

{https://twitter.com/112Greece/status/1423292610051936270?s=20}

Λίγο αργότερα με νέο μήνυμα από το 112 ζητήθηκε από όσους βρίσκονταν στην Καλλιθέα Φωκίδας να εκκενώσουν  άμεσα την περιοχή με  κατεύτθυνση τον 'Άγιο Σπυρίδωνα. Το μήνυμα ανέφερε: «Αν βρίσκεστε στην Καλλιθέα Φωκίδας εκκενώστε τώρα προς Άγιο Σπυρίδωνα». Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

{https://twitter.com/112Greece/status/1423292610051936270?s=20}