Ελλάδα

Νέα φωτιά στη Θεσσαλονίκη, στην περιοχή Μεσημέρι - Καίει χορτολιβαδική έκταση

Νέα φωτιά στη Θεσσαλονίκη, στην περιοχή Μεσημέρι - Καίει χορτολιβαδική έκταση
Νέα φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής σε χορτολιβαδική έκταση με καλλιέργειες στην περιοχή Μεσημέρι της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις τρεις και μισή το μεσημέρι και προς το παρόν δεν φαίνεται να απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Στο σημείο επιχειρούν 9 οχήματα της Πυροσβεστικής με 18 άτομα και ένα τμήμα πεζοπόρων.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ξέσπασε φωτιά και στην περιοχή Πετροκέρασα του δήμου Λαγκαδά.

Νωρίτερα είχε τεθεί υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή Καρδία του Δήμου Θέρμης στη Θεσσαλονίκη. Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 11:16 το πρωί σε γεωργικές εκτάσεις στον παράδρομο της Καρδίας προς το Μεσημέρι. Άμεση ήταν η κινητοποίηση 15 πυροσβεστών με έξι οχήματα.

Στο μεταξύ, για το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων παραμένει σε επιφυλακή κλιμάκιο της Πυροσβεστικής στον ΧΥΤΑ (Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων) στο Κιλκίς, όπου και εκδηλώθηκε πυρκαγιά στις 08:44 το πρωί. Στο σημείο επιχειρούν μηχανήματα με ρίψεις χώματος στον χώρο ταφής των απορριμμάτων, όπου η φωτιά εκτιμάται ότι θα σιγοκαίει για αρκετό διάστημα. Αρχικά στον ΧΥΤΑ έσπευσαν δέκα πυροσβέστες με πέντε οχήματα, κάποιοι από τους οποίους αποχώρησαν.

Ηράκλειο: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στο Γιόφυρο

Υπό έλεγχο τέθηκε από την πυροσβεστική υπηρεσία η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 11 το πρωί στην περιοχή του Γιόφυρου προκαλώντας υλικές ζημιές σε επιχείρηση ανταλλακτικών παλαιών αυτοκινήτων.

Στο σημείο έσπευσαν εννέα οχήματα και 40 πυροσβέστες που κατάφεραν να περιορίσουν την φωτιά στον χώρο που εκδηλώθηκε και να αποτρέψουν το ενδεχόμενο επέκτασης της σε πρατήριο πώλησης υγρών καυσίμων που βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση.

Στο σημείο της πυρκαγιάς βρέθηκαν ο διοικητής πυροσβεστικών υπηρεσιών Κρήτης Δημοσθένης Μπουντουράκης και ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Για τα ακριβή αίτια και τις συνθήκες που προκάλεσαν την πυρκαγιά διενεργεί προανάκριση, το αρμόδιο τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ενώ στο χώρο που εκδηλώθηκε παραμένουν δυνάμεις για το ενδεχόμενο τυχόν αναφλέξεων.

{https://www.youtube.com/watch?v=RnIHX0LNIj4}

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ