Ελλάδα

Προβλήματα ηλεκτροδότησης: Καταστράφηκαν σχεδόν 1.000 στύλοι, κάηκαν 16 υποσταθμοί στην Αττική

EUROKINISSI EUROKINISSI
Πολλά προβλήματα συνεχίζουν να παρατηρούνται στο δίκτυο ηλεκτροδότησης εξαιτίας των πυρκαγιών σε διάφορα μέρη της χώρας.

Πάρα πολλά προβλήματα στο δίκτυο ηλεκτροδότησης παρατηρούνται στις πληγείσες από τις φωτιές, αλλά και όχι μόνο, περιοχές.

Προβλήματα υπάρχουν στην Αττική, την Ηλεία, την Αρκαδία, τη Φωκίδα και τη Μεσσηνία. Τα μεγαλύτερα όπως είναι λογικό παρατηρούνται στην Εύβοια όπου η φωτιά καίει ακόμα και δεν μπορεί να γίνει επιθεώρηση του δικτύου για να διαπιστωθεί και η έκταση της ζημιάς του δικτύου.

Όπως ανέφερε στο Open, ο γενικός γραμματέας των τεχνικών της ΔΕΗ, «Στην Αττική έχει γίνει επιθεώρηση προχωρήσαμε σε μια διαδικασία αποκατάστασης των βλαβών. Έχουμε μεγάλο πρόβλημα κύρια στη Βαρυμπόμπη, έχει αποκατασταθεί κατά το ήμισυ η μέση τάση. Υπάρχει θέμα στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, πάρα πολύ μεγάλο. Στη Μαλακάσα, στις Αφίδνες και στη Δροσοπηγή.

Από τους 936 στύλους που έχουν καεί έχουμε αντικαταστήσει ήδη τους 330. Στη μέση τάση με τις ενισχύσεις που έχουν έρθει από όλη την Ελλάδα θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα. Μέχρι την Τετάρτη πιστεύουμε ότι θα έχουμε αποκαταστήσει και 16 καμμένους υποσταθμούς στην Αττική»

ΔΕΔΔΗΕ: Ανεστάλησαν άδειες, σε ισχύ το σχέδιο έκτακτων καταστάσεων

Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ, 690 άτομα συνεχίζουν πυρετωδώς τις εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών. Έχουν μάλιστα ανασταλεί οι άδειες του τεχνικού προσωπικού και έχει ενεργοποιηθεί το σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων, το οποίο περιλαμβάνει επιπλέον βάρδιες και επιφυλακές καθώς και πλήρη ετοιμότητα όλων των συνεργείων πανελλαδικά, προκειμένου να μετακινούνται άμεσα και να συνδράμουν σε οποιοδήποτε γεωγραφικό σημείο τους ζητείται.

Εργολάβοι και συνεργεία τεχνικού προσωπικού του ΔΕΔΔΗΕ από πολλές περιοχές της χώρας που δεν αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα, έχουν μετακινηθεί και συνδράμουν ήδη στις περιφέρειες που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές.