Ελλάδα

Οριοθετήθηκε η φωτιά στην Κάρυστο - Ξύπνησαν εφιαλτικές μνήμες στην Εύβοια

Οριοθετήθηκε η φωτιά στην Κάρυστο - Ξύπνησαν εφιαλτικές μνήμες στην Εύβοια
Οριοθετημένη είναι -σύμφωνα με την Πυροσβεστική- η μεγάλη φωτιά που καίει από τα ξημερώματα την περιοχή Φήγια στην Κάρυστο, ξυπνώντας εφιαλτικές μνήμες στους κατοίκους της Εύβοιας.

Ο δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος, Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ανέφερε: «Φαίνεται ότι ηρεμούν τα πράγματα επιχειρούν και εναέρια μέσα. Ήταν πάρα πολύ δύσκολη φωτιά. Επίγειες δυνάμεις με κίνδυνο της ζωής του κατάφεραν να σώσουν αρκετά σπίτια στον συνεταιρισμό των Ιατρών. Σίγουρα υπάρχουν ζημιές, υπάρχουν κυρίως στον οικισμό των Ιατρών». Πρόσθεσε, ότι προς το Μαρμάρι η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Στο σημείο, ωστόσο, παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με 64 πυροσβέστες, με μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 26 οχήματα.

Από αέρος συνδράμουν περιοδικά εννέα ελικόπτερα και ένα αεροσκάφος. Με βάση προηγούμενη ενημέρωση τα αεροσκάφη παρέμεναν καθηλωμένα, λόγω των ισχυρών ανέμων.

Εφιαλτικές μνήμες από τις πρόσφατες φωτιές που κατέκαψαν τη Βόρεια Εύβοια ξύπνησαν στους κατοίκους της Καρύστου, στο νότιο τμήμα του νησιού.  

Η φωτιά έκαψε δασική έκταση στην περιοχή Φηγιάς η οποία βρίσκεται ενδιάμεσα στα Στύρα και το Μαρμάρι και στο σημείο έσπευσαν άμεσα ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Ενισχύσεις έφτασαν και από Αλιβέρι και Χαλκίδα ενώ στην επιχείρηση κατάσβεσης συνέδραμαν εθελοντές και υδροφόρες του Δήμου Καρύστου.

Στο σημείο επιχειρούσαν  46 πυροσβέστες και 20 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου, 3 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα, τα οποία άρχισαν τις ρίψεις από αέρος με το πρώτο φως της ημέρας.

Νωρίτερα δόθηκε εντολή εκκένωσης των οικισμών «Κοκκίνης» και του οικισμού του οικοδομικού συνεταιρισμού Ιατρών, ενώ μετά από λίγη ώρα εστάλη μήνυμα του 112 για εκκένωση στο Μαρμάρι.

Σε άμεση ετοιμότητα, βρίσκονται σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, ένα ναυαγοσωστικό του λιμενικού, ένα ιδιωτικό σκάφος και δύο επιβατηγά πλοία στην περιοχή Μαρμάρι Ευβοίας, για παροχή συνδρομής εάν απαιτηθεί, λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή.

{https://twitter.com/pyrosvestiki/status/1429590670730223618?s=20}

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν  στην περιοχή δυσκόλεψαν αφάνταστα τις προσπάθειες των πυροσβεστών, ενώ πυκνοί καπνοί έχουν καλύψει την περιοχή.

Αποκαλυπτικό είναι το βίντεο που έχει ανεβάσει επιβάτης του πλοίου που ξεκίνησε από τις 6:45 από το λιμάνι στο Μαρμάρι για το μέγεθος της φωτιάς, αλλά και το πόσο κοντά είναι στα σπίτια.

{https://twitter.com/faylyss/status/1429666016141975556?s=20}

 

NETWORK