Ελλάδα

Εμβολιασμοί «μαϊμού»: Έρευνα για τέσσερις περιπτώσεις στη Θεσσαλονίκη, η μια συγγενής της υπαλλήλου στον Παλαμά

EUROKINISSI EUROKINISSI
ΕΔΕ και στο Νοσοκομείο «Γεννηματάς» στη Θεσσαλονίκη για τέσσερα πλαστά πιστοποιητικά υπαλλήλων, η μια φέρεται να είναι συγγενής της υπαλλήλου του Εμβολιαστικού Κέντρου Παλαμά.

Επεκτείνεται η έρευνα για τους εμβολιασμούς – μαϊμού και τα αντίστοιχα πλαστά πιστοποιητικά. Τέσσερις τέτοιες περιπτώσεις εξετάζονται στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο νοσοκομείο «Γεννηματάς».

Μια υπάλληλος του γραφείου Κίνησης και τρεις νοσηλεύτριες φέρεται να έχουν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού, με την πρώτη μάλιστα να έχει συγγενική σχέση με την υπάλληλο που ελέγχεται για τους μαϊμού – εμβολιασμούς στο Εμβολιαστικό Κέντρο Παλαμά της Καρδίτσας.

Σύμφωνα με το thestival, οι τρεις νοσηλεύτριες που εργάζονται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου παραδέχθηκαν το πρωί της Δευτέρας στο διοικητή του νοσοκομείου ότι δεν έχουν εμβολιαστεί και πως τα πιστοποιητικά που προσκόμισαν είναι πλαστά. «Κάνουμε όλες τις απαραίτητές ενέργειες για να τιμωρηθούν υποδειγματικά τα πρόσωπα που προέβησαν στη συγκεκριμένη ενέργεια», ανέφερε στο thestival o διοικητής του νοσοκομείου «Γεννηματάς», Γιώργος Κούτρας.

Καταγγελίες και για την Ικαρία

Μιλώντας στο Mega, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, τόνισε: «Ο πρόεδρος του Σωματείου στην Ικαρία, μου κατήγγειλε ότι του έγινε επώνυμη καταγγελία από το εμβολιαστικό κέντρο του νοσοκομείου, ότι δύο, μια γιατρός και ένας επικουρικός νοσηλευτής, πήγαν να εμβολιαστούν, έγινε η αναρρόφηση του υγρού, αλλά πετάχτηκε δεν τους έγινε ποτέ ο εμβολιασμός.

Εμφανίζονται εμβολιασμένοι. Ο ίδιος είναι διατεθειμένος να καταθέσει, να πει ποιοι μαρτύρησαν το γεγονός. Το υπουργείο Υγείας πρέπει να δει το ζήτημα. Είναι θυμωμένοι και όσοι έχουν εμβολιαστεί και όσοι έχουν βγει σε αναστολή για την επιλογή τους».