Ελλάδα

Βρέφος δύο μηνών με κορονοϊό στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» (βίντεο)

(Φωτ.: Intime) (Φωτ.: Intime)
Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» νοσηλεύεται με κορονοϊό ένα βρέφος μόλις δύο μηνών.

Τις επισημάνσεις των ειδικών ότι ο κορονοϊός «χτυπά» πλέον σοβαρά και τις πολύ μικρές ηλικίες, έρχεται να επιβεβαιώσει η είδηση που έγινε γνωστή σήμερα ότι ένα αγοράκι μόλις δύο μηνών νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του news4health.gr, το βρ΄έφος νοσηλεύεται με αναπνευστική ανεπάρκεια. Ακόμα δεν είναι διασωληνωμένο, αλλά του δίνεται υψηλής ροής οξυγόνο. Η κατάστασή του είναι ελεγχόμενη και δεν εκτιμάται ότι κινδυνεύει

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες νοσηλεύεται στο «Αγία Σοφία» και ένα 5χρονο παιδί που εισήχθη χθες με μεταφλεγμονώδες σύνδρομο (όχι σε ΜΕΘ). Συνολικά, και στα δύο παιδιατρικά νοσοκομεία της Αττικής νοσηλεύονται περίπου 15 παιδιά με Covid-19.

Γι΄' αυτό αυξάνονται τα κρούσματα στα παιδιά

Σύμφωνα με τις τελευταίες εκθέσεις του ΕΟΔΥ, περίπου το 29-30% των κρουσμάτων αφορούν άτομα 0-17 ετών. Η αύξηση των κρουσμάτων στα παιδιά είναι αναμενόμενη και οφείλεται στα self test που έχουν αυξηθεί σύμφωνα με όσα δήλωσε η καθηγήτρια Παιδιατρικής, Βάνα Παπαευαγγέλου, από την πρόσφατη ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας. Επιπλέον, η χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη σε αυτές τις ηλικίες σε συνδυασμό με την επικράτηση της άκρως μεταδοτικής μετάλλαξης Δέλτα έχει αυξήσει τα κρούσματα στα παιδιά.

Ο ΕΟΔΥ, σε πρόσφατη ανακοίνωσή του, υπογράμμισε ότι η αύξηση των καταγεγραμμένων κρουσμάτων στα παιδιά το επόμενο χρονικό διάστημα είναι αναμενόμενη, καθώς: Ο ιός πλήττει πρωτίστως τους ανεμβολίαστους, επομένως κατ’ εξοχήν τις ηλικίες που δεν μπορούν να εμβολιαστούν (παιδιά έως 11 ετών) και τις ομάδες με το χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμών, οι οποίες πρόσφατα εντάχθηκαν στο σύστημα εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, ήτοι 12-17 ετών, έχουμε κατακόρυφη αύξηση εργαστηριακών αλλά και αυτοδιαγνωστικών ελέγχων στους μαθητές. Δηλαδή, ενώ το καλοκαίρι δεν πραγματοποιείτο συστηματικός έλεγχος νόσησης στα παιδιά, σήμερα έχουμε τακτικούς, συστηματικούς ελέγχους σε πάνω από 1,2 εκατ. άτομα, γεγονός που θα αναδείξει ασυμπτωματικά κρούσματα που μέχρι σήμερα δεν θα εντοπίζονταν.