Ελλάδα

Άλλαξε ο επιδημιολογικός χάρτης: Στο «κόκκινο» Σέρρες και Καρδίτσα αλλά χωρίς mini lockdown και απαγόρευση κυκλοφορίας

Άλλαξε ο επιδημιολογικός χάρτης: Στο «κόκκινο» Σέρρες και Καρδίτσα αλλά χωρίς mini lockdown και απαγόρευση κυκλοφορίας
Τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού έβαλαν στο «κόκκινο» άλλους δύο νομούς και συγκεκριμένα τις Σέρρες και την Καρδίτσα αλλάζοντας τον επιδημιολογικό χάρτη. Ωστόσο, δεν θα ισχύσουν απο οτι φαίνεται mini lockdown και απαγόρευση κυκλοφορίας.

Τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού έβαλαν στο «κόκκινο» άλλους δύο νομούς και συγκεκριμένα τις Σέρρες και την Καρδίτσα αλλάζοντας τον επιδημιολογικό χάρτη.

Άλλαξε ο επιδημιολογικός χάρτης σύμφωνα με τον οποίο αποφασίστηκε να παραμείνουν στο «κόκκινο» η Θεσσαλονίκη και ακόμη δέκα περιοχές ενώ ανεβαίνουν επίπεδο στον επιδημιολογικό χάρτη οι Σέρρες και η Καρδίτσα.

Φαίνεται πως η αύξηση των κρουσμάτων στις δύο περιοχές οδήγησε τους επιδημιολόγους στην απόφαση να μπουν στο κόκκινο και αυτές οι δύο περιοχές.

Μάλιστα τις τελευταίες ημέρες είχε παρατηρηθεί πως αρκετοί Θεσσαλονικείς επέλεγαν τις γειτονικές Σέρρες για να συνεχίσουν τη διασκέδασή τους μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας στην συμπρωτεύουσα.

Έτσι, εκτός από Σέρρες και Καρδίτσα, παραμένουν σε επίπεδο αυξημένου κινδύνου η Θεσσαλονίκη, η Χαλκιδική, η Λάρισα και το Κιλκίς, και για 3η η Πιερία, η Πέλλα, η Καστοριά, η Δράμα, η Ημαθία, η Ξάνθη και η Καβάλα.

Την ίδια ώρα «πρασινίζουν» Φωκίδα και Άρτα.

xartis610

Τα μέτρα

Η επίσημη απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί από την Πολιτική Προστασία μετά και την συνεδρίαση της Ολομέλειας της Επιτροπής σήμερα στις 15:00

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες από την συνεδρίαση των ειδικών που βρίσκεται σε εξέλιξη πλέον η επιτροπή θα ανακοινώνει μεν κανονικά τις κόκκινες περιοχές προκειμένου να γνωρίζουν σε ποιες υπάρχει αυξημένο ιικό φορτίο και ποιες πρέπει να προσέξουν αλλά, θα συνεχίζει η δραστηριότητα σε αυτές κανονικά χωρίς κανένα περιορισμό.

Τα μέτρα που ίσχυαν σε mini lockdown

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
  • Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Τα παραπάνω μέτρα όπως όλα δείχνουν  θα είναι σύντομα παρελθόν