Ελλάδα

Ένταση στο Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο - Θέλουν να τους βάλουν σε μια λωρίδα, αντιδρούν οι εκπαιδευτικοί (βίντεο)

EUROKINISSI EUROKINISSI
Ένταση στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο, όταν η Αστυνομία προσπάθησε να περιορίσει τους διαδηλωτές σε μια λωρίδα κυκλοφορίας.

Ένταση επικράτησε στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο, όταν η Αστυνομία προσπάθησε να περιορίσει τους διαδηλωτες΄ σε μια μόνο λωρίδα. 

Οι διαδηλωτές αντέδρασαν και οι δυνάμεις της Αστυνομίας προχώρησαν σε περιορισμένη χρήση χημικών. 

{https://www.youtube.com/watch?v=ML1iN77KZv4}

Μαθητές και εκπαιδευτικοί πραγματοποιούν συλληληρτήριο ενάντια στην αξιολόγηση. 

Μάλιστα, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμεως είχε καταθέσει κατεπείγουσα αγωγή στις ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών για την απεργία που είχαν ανακοινώσει ενάντια στην αξιολόγηση, με αποτέλεσμα η απεργία να κριθεί παράνομη. Ωστόσο σύμφωνα με τους νομικούς συμβούλους των ομοσπονδιών η απεργία μπορεί να συνεχιστεί μέχρι να εκδοθεί τελεσίδικη απόφαση από το εφετείο.

{https://www.youtube.com/watch?v=CDueR3YZnUg}

 Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους η ΔΟΕ, η ΟΛΜΕ και ΟΙΕΛΕ, «η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας μετά τη μεθόδευση της κατάθεσης αγωγής με σκοπό να χαρακτηριστεί η απεργία-αποχή ως παράνομη και καταχρηστική, συνεχίζει να βρίσκεται αντιμέτωπη με το συντριπτικό ρεύμα των συναδέλφων και των σχολείων σε όλη την Ελλάδα, που συνεχίζουν να δηλώνουν μαζικά απεργία – αποχή από την λεγόμενη «αξιολόγηση». Οι επιθέσεις ενάντια στους απεργούς εκπαιδευτικούς, την Παρασκευή 1/10 φουσκώνουν αντί να καταστείλουν το κύμα της αγανάκτησης για την αντιεκπαιδευτική πολιτική».