Παιδεία

Μηχανογραφικό 2024: Από αύριο η υποβολή στο michanografiko.it.minedu.gov.gr

Μηχανογραφικό 2024: Από αύριο η υποβολή στο michanografiko.it.minedu.gov.gr
Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για να ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή του Μηχανογραφικού Δελτίου για την εισαγωγή στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα ή/και του Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου (Π.Μ.Δ.) για εισαγωγή στις Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (πρώην δημόσια ΙΕΚ) καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews αυτό θα συμβεί αύριο, Τρίτη 9 Ιουλίου.

Σύμφωνα με το διαδικαστικό, οι υποψήφιοι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ χρησιμοποιώντας τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας τους (password), οι υποψήφιοι από αύριο θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση michanografiko.it.minedu.gov.gr και να επιλέγουν το Μηχανογραφικό Δελτίο (Μ.Δ.) ή και το Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο.

UPD: Ξεκινά αύριο η υποβολή του Μηχανογραφικού Δελτίου - Η επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου

Tα SOS της συμπλήρωσης του Μηχανογραφικού Δελτίου

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μαθητές από αύριο που θα ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή των Μηχανογραφικών θα έχουν σύντομο περιθώριο περίπου 10 ήμερων για να οριστικοποιήσουν τις επιλογές τους και να λήξει η προθεσμία υποβολής. Ήτοι μέχρι τις 19 Ιουλίου εκτός απροόπτου θα είναι στον αέρα διαθέσιμη η σχετική πλατφόρμα οπότε οι υποψήφιοι πρέπει να εντατικοποιήσουν την μελέτη των σχολών και να κάνουν τις καλύτερες δυνατές επιλογές δεδομένων των μορίων τους στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα.

Σε πρώτη φάση, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να μελετήσουν και να επεξεργαστούν το Μ.Δ. και να κάνουν προσωρινές προτιμήσεις μέσω της Προσωρινής Αποθήκευσης Μηχανογραφικού πριν προχωρήσουν στην οριστική υποβολή του Μηχανογραφικού στην ημερομηνία που θα ορισθεί από το υπουργείο Παιδείας με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για τις 19 Ιουλίου. Μετά την οριστική υποβολή και το πέρας της καταληκτικής ημερομηνίας δεν υπάρχει περιθώριο αλλαγής του υποβληθέντος μηχανογραφικού.

Υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι που είχαν δηλώσει συμμετοχή στις Πανελλήνιες 2024 και παραπέμπονται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, στις επαναληπτικές Πανελλήνιες εξετάσεις του Σεπτεμβρίου, καταθέτουν μηχανογραφικό μετά τις επαναληπτικές εξετάσεις, οπότε και θα μπορέσουν να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password).