Ελλάδα

Κρήτη Σεισμός: Ανήσυχος για ισχυρούς μετασεισμούς ο Άκης Τσελέντης (βίντεο)

Κρήτη Σεισμός: Ανήσυχος για ισχυρούς μετασεισμούς ο Άκης Τσελέντης (βίντεο)
Ο ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε την Κρήτη, αποτελεί την κύρια σεισμική δόνηση και υπάρχει έντονη ανησυχία για ισχυρούς μετασεισμούς, ανέφερε χαρακτηριστικά ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης.

Συγκεκριμένα, ο κΆκης . Τσελέντης επισήμανε: «Με βάση το ιστορικό της περιοχής φαίνεται κατά ένα πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό, ότι μιλάμε για τον κύριο σεισμό, απλώς μπορεί να έχουμε μεγάλους μετασεισμούς».

Επιπρόσθετα, ο κ. Τσελέντης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε ότι υπάρχει μικρή μετασεισμική ακολουθία για την ώρα, αλλά επισήμανε ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αργότερα, να εκδηλωθούν έντονοι μετασεισμοί.

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ένας σεισμός 6,3 Ρίχτερ μπορεί να δώσει θεωρητικά μέχρι και 5,3-5,2 Ρίχτερ, αλλά δεν βλέπω να γίνεται αυτό. Περιμένουμε 10-12 ώρες για να δούμε την εξέλιξη στο φαινόμενο».

Επίσης, τόνισε ότι ο σεισμός αυτός δεν έχει σχέση με εκείνον που έπληξε το Αρκαλοχώρι, πριν από μερικές εβδομάδες. Κλείνοντας την συζήτηση, επισήμανε ότι δεν υπάρχει πιθανότητα για ενεργοποίηση του ανατολικού σεισμικού τόξου, μεταξύ Κεφαλλονιάς και Ρόδου.