Ελλάδα

Πώς βούλιαξε το λεωφορείο στην παλιά Βουλιαγμένης – Ο ορμητικός χείμαρρος και η επιχείρηση απεγκλωβισμού (βίντεο)

EUROKINISSI EUROKINISSI
Επίσημο έγγραφο προς τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΟΣΥ, περιγράφει πως ακριβώς το λεωφορείο «βούλιαξε» στα νερά λόγω της κακοκαιρίας «Μπάλλος».

Αίσθηση προκάλεσε η εικόνα του λεωφορείου που τα λιμνάζοντα ύδατα «κατάπιαν» την Πέμπτη κάτω από γέφυρα στην παλιά λεωφόρο Βουλιαγμένης και στο ύψος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Το νερό έφτασε μέχρι και τον ουρανό του οχήματος, το οποίο ευτυχώς επιβάτες και οδηγός είχαν προλάβει να εγκαταλείψει με ασφάλεια. Τις συνθήκες του περιστατικού όσο και του απεγκλωβισμού επιβατών και οδηγού, περιγράφει έκθεση του τμήματος εκτέλεσης συγκοινωνιακού έργου προς τον διευθύνοντα σύμβουλο των «Οδικών Συγκοινωνιών» Α.Ε».

{https://www.youtube.com/watch?v=64jR2KAJm4s}

«Σύμφωνα με τις αναφορές των αρμοδίων Προϊσταμένων και την έρευνα της υπηρεσίας, όσον αφορά το περιστατικό εγκλωβισμού του υπ' αρ. ΥΜΙ 1006 (406) λεωφορείου του αμαξοστασίου της Π. Ράλλη που εκτελούσε το δρομολόγιο της γραμμής Α1 (Πειραιά – Βούλα) των 12:35 από τέρμα, την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου, ισχύουν τα εξής:

Περί ώρας 14:45 το όχημα ήταν προ της γέφυρας παραπλεύρως της παλιάς παραλιακής στο ύψος του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» σε διέλευση όπου το ύψος των όμβριων υδάτων, εκείνη τη στιγμή να είναι στα 15 – 20 εκ. Στο σημείο δεν υπήρχε διακοπή της κυκλοφορίας από την τροχαία, ακριβώς μπροστά από το όχημα υπήρξε τη στιγμή εκείνη διέλευση φορτηγού και ενός ΙΧ και τη στιγμή που το λεωφορείο βρίσκεται κάτω από τη γέφυρα, έρχται από την πλευρά του οδηγού ορμητικός χείμαρρος. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να απενεργοποιηθεί ο κινητήρας και το όχημα να ακινητοποιηθεί και να αρχίσει να πλημμυρίζει. Ο οδηγός αμέσως ενημέρωσε τον Σταθμάρχη Γραμμής και τον Επόπτη βάρδιας.

Ζήτησε από τους επιβάτες να κατέβουν από το όχημα, παρά το γεγονός ότι αρκετοί ήθελαν να παραμείνουν εντός του οχήματος. Όταν διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση γινόταν επικίνδυνη με την ψύχραιμη καθοδήγηση του οδηγού αποβιβάστηκαν όλοι με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια και ο οδηγός αποχώρησε τελευταίος. Στο σημείο έφτασε επόπτης όπου και παρέμεινε ως τις 11:30 μ.μ.»

{https://www.youtube.com/watch?v=64jR2KAJm4s}