Διεθνή

Εξώφυλλο στο Time ο Γιαχία Σινουάρ

Εξώφυλλο στο Time ο Γιαχία Σινουάρ
Με ένα κόκκινο «Χ» στο πρόσωπό του το εξώφυλλο του Time.

Χωρίς τίτλο και λεζάντα παρά μόνο με το πρόσωπο του νεκρού Γιαχία Σινουάρ και ένα βαμμένο με... αίμα μεγάλο «Χ» εκδόθηκε το περιοδικό Time.

Δείτε την εικόνα

time eksofillo2 56c48

Υπενθυμίζεται ότι η Χαμάς επιβεβαίωσε αργά το μεσημέρι της Παρασκευής αυτό που ήταν ήδη γνωστό από το απόγευμα της Πέμπτης, ότι ο Γιαχία Σινουάρ είναι νεκρός από ισραηλινά πυρά.

Την είδηση ανακοίνωσε ο αξιωματούχος της Χαμάς, Χαλίλ αλ Χάγια, ο οποίος είπε ότι ο θάνατός του ωστόσο θα κάνει τη Χαμάς πιο ισχυρή. «Αυτοί οι αιχμάλωτοι δεν θα επιστρέψουν σε εσάς πριν τη λήξη της επίθεσης στη Γάζα και την απόσυρσή (των ισραηλινών δυνάμεων) από τη Γάζα» είπε.

Την ίδια ώρα οι συγγενείς των ομήρων της Χαμάς λένε ότι ο εφιάλτης συνεχίζεται. Ο Steve Brisley, του οποίου η αδελφή και οι δύο ανιψιές σκοτώθηκαν στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου και ο γαμπρός παραμένει όμηρος στη Γάζα, είπε στο BBC ότι «δεν γιορτάζω τον θάνατο του Σινουάρ, δεν μου προκαλεί ανακούφιση. Χαίρομαι που πέθανε αλλά θα γιορτάσω όταν επιστρέψουν στην ελευθερία ζωντανοί ο γαμπρός μου και οι υπόλοιποι όμηροι» είπε.

«Πρέπει να γίνει συμφωνία. Πρέπει να μετατρέψουμε το στρατιωτικό επίτευγμα σε πολιτικό, διπλωματικό επίτευγμα και να πάρουμε ζωντανούς τους ομήρους» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στον ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου λέει ότι η επιστροφή των ομήρων είναι η «υπέρτατη υποχρέωσή του. Ήρθε η ώρα για εκείνον να εκπληρώσει την υποχρέωσή του».