Ελλάδα

Ναυάγιο στην Κω: Προφυλακίστηκε ο 38χρονος χειριστής του ταχύπλοου

Ναυάγιο στην Κω: Προφυλακίστηκε ο 38χρονος χειριστής του ταχύπλοου Φωτογραφία: EUROKINISSI
Οι περισσότεροι από τους διασωθέντες του ναυαγίου τον αναγνώρισαν ως τον διακινητή.

Προφυλακίστηκε ο 38χρονος που κατηγορείται για έκθεση ανθρώπινης ζωής σε κίνδυνο, για το ναυάγιο που έγινε στην Κω το βράδυ της Τρίτης.

Στο ναυάγιο που έγινε στη θαλάσσια περιοχή Αγίου Φωκά έχασαν τη ζωή τους τέσσερις πρόσφυγες, δύο νεαρές γυναίκες και δύο αγόρια, 2 και 4 ετών. Κατά τη διάρκεια των επικίνδυνων ελιγμών που έκανε ο χειριστής του ταχύπλοου έπεσαν στη θάλασσα, με συνέπεια να πνιγούν, σύμφωνα με το λιμενικό.

Ο 38χρονος επέμεινε στην αρχική θέση του σήμερα, δεύτερη ημέρα της απολογίας του, καθώς αρνήθηκε κάθε ευθύνη για τα όσα συνέβησαν. Υποστήριξε ότι δεν ήταν εκείνος ο χειριστής του ταχύπλοου και απέφυγε να δηλώσει τον τόπο καταγωγής του, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Η πλειονότητα των προσφύγων, με καταγωγή από τη Συρία, που επέβαιναν στο σκάφος, τον αναγνώρισαν ως τον διακινητή, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες.

Τις επόμενες ώρες αναμένεται να εκδοθεί η άδεια για τη μεταφορά των τεσσάρων σορών των θυμάτων του ναυαγίου στην ιατροδικαστική υπηρεσία της Ρόδου, προκειμένου να διενεργηθεί νεκροψία- νεκροτομή.

Ο 32χρονος πατέρας των δύο αγοριών που πνίγηκαν και σύζυγος της 27χρονης που έχασε επίσης τη ζωή της, φιλοξενείται στην κλειστή δομή προσφύγων στο Πυλί. Μαζί με τον 32χρονο διασώθηκε το τρίτο παιδί της οικογένειας, ένα 5χρονο αγόρι.

Στην πτέρυγα των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων της δομής είναι τα παιδιά της 31χρονης που πνίγηκε στο ναυάγιο, ένα 13χρονο κορίτσι και ο 3χρονος αδελφός του.