Ελλάδα

Παρέμβαση εισαγγελέα για το λεωφορείο που «βούλιαξε» στην παλιά Ποσειδώνος

EUROKINISSI EUROKINISSI
Την παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσαν οι εικόνες του λεωφορείου στην παλιό λεωφόρο Βουλιαγμένης που «βούλιαξε» στα νερά κάτω από τη γέφυρα στο ύψος του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Την παρέμβαση της προϊσταμένης της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου, προκάλεσαν οι εικόνες του... βυθμισμένου στα λιμνάζοντα ύδατα κάτω από γέφυρα της παλιάς λεωφόρου Βουλιαγμένης, λεωφορείου, το οποίο αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν επιβάτες και οδηγός.

Η προϊσταμένη της εισαγγελίας έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το περιστατικό.

Πώς βούλιαξε το λεωφορείο σύμφωνα με τον ΟΣΥ

Τις συνθήκες του περιστατικού όσο και του απεγκλωβισμού επιβατών και οδηγού, περιγράφει έκθεση του τμήματος εκτέλεσης συγκοινωνιακού έργου προς τον διευθύνοντα σύμβουλο των «Οδικών Συγκοινωνιών» Α.Ε»

«Σύμφωνα με τις αναφορές των αρμοδίων Προϊσταμένων και την έρευνα της υπηρεσίας, όσον αφορά το περιστατικό εγκλωβισμού του υπ' αρ. ΥΜΙ 1006 (406) λεωφορείου του αμαξοστασίου της Π. Ράλλη που εκτελούσε το δρομολόγιο της γραμμής Α1 (Πειραιά – Βούλα) των 12:35 από τέρμα, την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου, ισχύουν τα εξής:
Περί ώρας 14:45 το όχημα ήταν προ της γέφυρας παραπλεύρως της παλιάς παραλιακής στο ύψος του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» σε διέλευση όπου το ύψος των όμβριων υδάτων, εκείνη τη στιγμή να είναι στα 15 – 20 εκ. Στο σημείο δεν υπήρχε διακοπή της κυκλοφορίας από την τροχαία, ακριβώς μπροστά από το όχημα υπήρξε τη στιγμή εκείνη διέλευση φορτηγού και ενός ΙΧ και τη στιγμή που το λεωφορείο βρίσκεται κάτω από τη γέφυρα, έρχται από την πλευρά του οδηγού ορμητικός χείμαρρος. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να απενεργοποιηθεί ο κινητήρας και το όχημα να ακινητοποιηθεί και να αρχίσει να πλημμυρίζει. Ο οδηγός αμέσως ενημέρωσε τον Σταθμάρχη Γραμμής και τον Επόπτη βάρδιας.