Ελλάδα

Πέραμα - Πατέρας 18χρονου νεκρού: «Θέλω μία χάρη από εσάς, μην κάνετε ζημιές» (βίντεο)

Πέραμα - Πατέρας 18χρονου νεκρού: «Θέλω μία χάρη από εσάς, μην κάνετε ζημιές» (βίντεο)
Ο πατέρας του 18χρονου νεκρού της φονικής καταδίωξης στο Πέραμα απηύθυνε έκκληση στους Ρομά να μην κάνουν ζημιές, ενώ τους ευχαρίστησε για την στήριξή τους στην οικογένεια

Σε βίντεο που κυκλοφορεί στο Tik Tok, ο πατέρας του 18χρονου Ρομά  - ο οποίος έπεσε νεκρός από πυρά της Ελληνικής Αστυνομίας στο Πέραμα τα ξημερώματα του Σαββάτου, έστειλε το δικό του μήνυμα, καλώντας τους πολίτες να μην επιδίδονται στην πρόκληση επεισοδίων:

«Είμαι ο πατέρας του Νίκου Σαμπάνη και θέλω μια χάρη από εσάς», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Να μην κάνετε ζημιές. Σας ευχαριστούμε όλους για τον Νίκο».

@panagiotismelaxrinos

Ο πατέρας του Νίκου σας παρακαλεί να μην κάνετε ζημιές στους Έλληνες πολίτες και σας ευχαριστεί για την συμπαράσταση θέλει μόνο δικαιοσύνη από το κράτος

♬ πρωτότυπος ήχος - Tik Toker

Υπενθυμίζεται πως την το βράδυ της Τρίτης, περίπου 50 άτομα με πέτρες και καδρόνια στα χέρια έκλεισαν την Εθνική Οδό Αθηνών- Κορίνθου, ενώ αργά το βράδυ της Δευτέρας υπήρξε ένταση στα Μέγαρα, όπου, σύμφωνα με αναφορές, τραυματίστηκαν τέσσερις αστυνομικοί μετά από επεισόδια σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον θάνατο του 18χρονου.

Τι λέει η οικογένεια του 18χρονου νεκρού

Την Τρίτη, 26 Οκτωβρίου, η οικογένεια του 20χρονου κατέθεσε δήλωση παράστασης Πολιτικής Αγωγής στην ανακρίτρια Πειραιά, που συνοδεύτηκε από πολυσέλιδο υπόμνημα, καταγγέλλοντας ότι οι αστυνομικοί που ενεπλάκησαν στην καταδίωξη «γάζωσαν» το παιδί τους, υποστηρίζοντας ότι οι αιτιάσεις των κατηγορουμένων περί κινδύνου της ζωής τους δεν ευσταθούν.

Συγκεκριμένα, στο εν λόγω υπόμνημα γίνεται αναφορά σε βασικά σημεία της υπόθεσης και υποστηρίζεται ότι οι επτά αστυνομικοί τέλεσαν το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συρροή και κατά συναυτουργία με άμεσο δόλο, και ότι ο 18χρονος στην κυριολεξία γαζώθηκε από τις σφαίρες των αστυνομικών, καθώς έφερε τρεις πύλες εισόδου από βολίδες πυροβόλου όπλου, σύμφωνα με την κατάθεση του ιατροδικαστή.

Τι θα ισχυριστεί στην κατάθεση του ο οδηγός του Hyundai

Η Βούλα Δημητριάδου, δικηγόρος των δύο Ρομά που βγήκαν ζωντανοί από την καταδίωξη συμπυκνώνει τα βασικά σημεία των όσων θα καταθέσει ο 14χρονος οδηγός του οχήματος.

Όπως  λέει η ίδια:

«Ο οδηγός αρνείται ότι οι αστυνομικοί βρέθηκαν σε κατάσταση άμυνας και ότι δέχθηκαν επίθεση. Οι Ρομά ήταν επίσης άοπλοι, κάτι που φάνηκε και από τα 13 χιλιόμετρα της συνεχόμενης καταδίωξης. Το αυτοκίνητο τους εγκλωβίστηκε λόγω ανόδου του δρόμου την ίδια ώρα που ένα λεωφορείο βρισκόταν σε κάθοδο. Η μόνη πραγματική δίοδος διαφυγής τους θα ήταν πίσω από τους αστυνομικούς οι οποίοι όμως είχαν προνοήσει και είχαν αφήσει κάτω τις μηχανές τους.

Δεν υπήρξε παράσυρση της μηχανής σύμφωνα με τον οδηγό του αυτοκινήτου. Yπάρχει υλικό που δείχνει την ταυτόχρονη πυροδότηση των όπλων με τουλάχιστον 37 κάλυκες. Στους πρώτους πυροβολισμούς ο έτερος εντολέας μου που καθόταν στο πίσω κάθισμα, πίσω από τον συνοδηγό, δέχθηκε σφαίρα. Στην παύση των πυροβολισμών ως μικρόσωμος και πολύ νεαρός που είναι, ο 14χρονος οδηγός κατάφερε να κρυφτεί στην μπροστινή ρόδα του αυτοκινήτου κι έπειτα πίσω από το λεωφορείο».