Ελλάδα

Δήμος Πυλαίας - Χορτιάτη για την κατάρρευση ψευδοροφής σε σχολείο: «Θα αναζητηθούν ευθύνες...»

intime intime
Κλειστό μέχρι τη Δευτέρα θα παραμείνει το 4ο Δημοτικό Σχολείο Πυλαίας, μετά την πρωινή κατάρρευση γυψοσανίδας σε αίθουσα διδασκαλίας, ώστε να ολοκληρωθεί ο έλεγχος από τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου και να υπάρξει «υπεύθυνη βεβαίωση για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών», όπως δήλωσε ο δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

«Θα επιμείνω και προσωπικά για την απόδοση ακέραια των ευθυνών σε όσους τις έχουν», τόνισε ο κ.Καϊτεζίδης, ο οποίος ζήτησε από τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου να πραγματοποιήσουν αυτοψίες και να ελέγξουν όλους τους χώρους της σχολικής μονάδας για τυχόν ελλείψεις και κακοτεχνίες.

H δημοτική αρχή Πυλαίας - Χορτιάτη τονίζει, ότι «μαζί με τις ενέργειες στις οποίες έχουμε προβεί ως δήμος, ζητούμε την άμεση παρέμβαση της δικαιοσύνης ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες για αυτήν τη σοβαρή κακοτεχνία που έθεσε σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα μαθητών και εκπαιδευτικού της τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Πυλαίας».

Παράλληλα, σημειώνει πως «πρόκειται για μισθωμένο από την πρώην Νομαρχία σχολείο στο οποίο το καλοκαίρι πραγματοποιήθηκαν εργασίες ανακαίνισης και ενεργειακής αναβάθμισης από τους ιδιοκτήτες του με μελέτη, δαπάνες και τεχνική επίβλεψη δική τους. Η δικαιοσύνη πρέπει να διαλευκάνει την υπόθεση εδώ και τώρα».

Η παρατηρητικότητα της καθηγήτριας που αποδείχθηκε σωτήρια

Την ώρα που συνέβη το περιστατικό, τα παιδιά κανονικά είχαν μάθημα. Ωστόσο σήμερα τα τμήματα της ΣΤ τάξης του σχολείου επρόκειτο να πάνε εκδρομή. 

Λίγο πριν την αναχώρηση, η καθηγήτρια παρατήρησε μια περίεργη ρωγμή στην οροφή και ως εκ τούτου άφησε τα παιδιά να βγουν έξω 5 λεπτά νωρίτερα. Λίγες στιγμές αργότερα, όλη η ψευδοροφή έπεσε.

Πληροφορίες αναφέρουν πως στην οροφή εκτελέστηκαν το περασμένο καλοκαίρι εργασίες μόνωσης από ιδιωτικό συνεργείο.

Πηγές από το δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη αναφέρουν ότι ο δήμαρχος έδωσε εντολή να διερευνηθούν οι ευθύνες του εργολάβου που πραγματοποίησε τις εργασίες μόνωσης στην συγκεκριμένη αίθουσα.