Ελλάδα

Στον «ιστό» της νέας ταινίας του Spiderman χιλιάδες θεατές, πώς επιτήδειοι τους ξάφρισαν χρήματα

Στον «ιστό» της νέας ταινίας του Spiderman χιλιάδες θεατές, πώς επιτήδειοι τους ξάφρισαν χρήματα
Η πρόσφατη ταινία με πρωταγωνιστή τον Spider-Man, με τίτλο «No Way Home», κυκλοφόρησε στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες στις 16 Δεκεμβρίου.

Οι ερευνητές της Kaspersky παρατήρησαν έντονη δραστηριότητα απατεώνων πριν από την πρεμιέρα της ταινίας Spider-Man, με τίτλο «No Way Home», και εντόπισαν πολυάριθμα παραδείγματα ιστοσελίδων phishing που είχαν δημιουργηθεί για να παραβιάζουν τα τραπεζικά στοιχεία των θεατών.

Προκειμένου να παρακολουθήσουν τη νέα ταινία υπερηρώων πριν από την πρεμιέρα, ζητήθηκε από τους ανθρώπους να εγγραφούν και να εισαγάγουν τα στοιχεία της πιστωτικής τους κάρτας.

Κατά την ολοκλήρωση της απαιτούμενης ενέργειας, χρεώθηκαν χρήματα από την κάρτα τους και τα δεδομένα πληρωμών τους διέρρευσαν σε εγκληματίες του κυβερνοχώρου, ενώ δεν ήταν διαθέσιμη η πρόωρη προβολή της ταινίας.

Ειδικά μετά την πρεμιέρα του τρέιλερ με πρόσωπα από το παρελθόν, ο ενθουσιασμός των θεατών έφτασε στο αποκορύφωμά του. Αυτόν τον ενθουσιασμό και την απροσεξία των συνεπαρμένων θεατών εκμεταλλεύτηκαν οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου για να ψαρέψουν θύματα διασπείροντας σελίδες phishing. 

Τελικά, μια παύση αρκεί (που λέει και η καμπάνια του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, της ΕΛΑΣ, της ΤτΕ και της Ένωσης Τραπεζών) για να μας σώσει από τις ηλεκτρονικές απάτες, αλλά καλού κακού παρατείνετε όσο μπορείτε το pause πριν πληκτρολογήσετε οτιδήποτε σας αφορά…