Life

Κιάρα Φεράνι: «Έρχεται» παραπομπή της influencer σε δίκη για απάτη

Κιάρα Φεράνι: «Έρχεται» παραπομπή της influencer σε δίκη για απάτη Φωτογραφία: INSTAGRAM
Η Κιάρα Φεράνι «έχει εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη», δήλωσαν δικηγόροι της.

Η εισαγγελία του Μιλάνου ετοιμάζεται να ζητήσει την παραπομπή της Κιάρα Φεράνι σε δίκη, με την κατηγορία της απάτης, σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ.

Στο επίκεντρο της υπόθεσης είναι οι πωλήσεις του γλυκού «Παντόρο» και πασχαλινών αυγών, το 2021 και το 2022 και ενδεχόμενη παραπλανητική διαφήμιση, αναφορικά με το αν τα έσοδα θα πήγαιναν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Η Κιάρα Φεράνι «έχει εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και πιστεύει ότι η αθωότητά της θα προκύψει με σαφήνεια, το γρηγορότερο δυνατόν», δήλωσαν οι δικηγόροι της influencer.

Όμως, σύμφωνα με την εισαγγελία του Μιλάνου, από τις έρευνες προέκυψε ότι «υπήρχε σειρά παραπλανητικών, διαφημιστικών μηνυμάτων με στόχο να προκληθεί σύγχυση στους καταναλωτές, ανάμεσα σε αγορά προϊόντων και σε πρωτοβουλίες φιλανθρωπικού χαρακτήρα».

Τα κέρδη που εξασφαλίστηκαν με αυτό τον τρόπο φέρεται να αγγίζουν τα 2,2 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με την εφημερίδα Corriere della Sera.

Η Κιάρα Φεράνι βρέθηκε στην Αθήνα τα τελευταία 24ωρα, για την παρουσίαση προϊόντων μακιγιάζ που φέρουν το όνομά της, σε πολυκατάστημα στο κέντρο της Αθήνας, όπου συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου.