Ελλάδα

Τζώρτζης Μονογυιός: Κλειδί η μαρτυρία της συζύγου του, δεν ξέρει ότι έχει σκοτωθεί

Τζώρτζης Μονογυιός: Κλειδί η μαρτυρία της συζύγου του, δεν ξέρει ότι έχει σκοτωθεί
Ενδελεχείς έρευνες από τις Αρχές αναφορικά με τα αίτια τους δυστυχήματος του Τζώρτζη Μονογυιού στη Βούλα. Η γυναίκα του δεν ξέρει ότι σκοτώθηκε λέει ο Αλέξης Κούγιας.

Σοκαρισμένη είναι η κοινή γνώμη από το τροχαίο δυστύχημα στη Βούλα που στοίχισε τη ζωή στον Τζώρτζη Μονογυιό, επιχειρηματία και αδελφό της βουλευτού Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνας Μονογυιού.

Τα ερωτήματα όσον αφορά στο δυστύχημα είναι πολλά και αναμένεται να διαφωτιστούν κατά τη διάρκεια της προανάκρισης, ενώ «κλειδί» κρίνει η μαρτυρία της συζύγου του 45χρονου επιχειρηματία, η οποία επέβαινε, επίσης, στο όχημα και έχει τραυματιστεί σοβαρά.

Τι αναφέρει ο Αλέξης Κούγιας - Δεν ξέρει η γυναίκα του οτι σκοτώθηκε

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Αλέξης Κούγιας, αναφέρθηκε στη σφοδρή αντιδικία που είχε το θύμα με την πρώην σύντροφό του και μητέρα του παιδιού του.
Σημείωσε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, πως ταλαιπωρούνταν χρόνια και διεκδικούσε καλύτερες συνθήκες επικοινωνίας με το παιδί, ενώ αποκάλυψε ότι πριν από λίγο καιρό είχαν καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα.
Όσον αφορά στη σύζυγο του επιχειρηματία, είπε ότι παραμένει στο νοσοκομείο και δεν έχει συνέλθει ακόμα και δεν γνωρίζει ότι έχει σκοτωθεί ο άνδρας της.
Τόνισε ακόμα ότι περιμένει τις πραγματογνωμοσύνες για το τροχαίο και τα αποτελέσματα από κάμερες ασφαλείας.

tzortis3

«Δεν υπάρχουν ίχνη φρεναρίσματος»

Ο εμπειρογνώμονας Τροχαίων Ατυχημάτων-Δυστυχημάτων Παναγιώτης Μαδιάς, μιλώντας στον ίδιο μέσο, τόνισε ότι δεν υπάρχουν ούτε ίχνη φρεναρίσματος, ούτε πλαγίας ολίσθησης.

«Αφού παίρνει με επιτυχία μια απλή στροφή και με μικρή ταχύτητα, με 90 χλμ/ώρα το πολύ, απομακρύνεται και εκεί εκτρέπεται. Αυτό σημαίνει ότι κάτι έγινε. Θα μπορούσε να έχει πεταχτεί κάποιος άνθρωπος ή κάποιο ζώο. Μακάρι να υπήρχε κάμερα να βλέπαμε τι συνέβη» επεσήμανε, και ενημέρωσε πως η κάμερα που υπάρχει στο σημείο δεν λειτουργεί εδώ και δεκαετίες.
Επεσήμανε, επίσης, ότι στο σημείο αυτό δεν χρειαζόταν ο οδηγός τη βοήθεια των συστημάτων ασφαλείας του αυτοκινήτου, γιατί είχε μπει στην ευθεία και πήγαινε με κανονική ταχύτητα.
Η ταχύτητα πρόσκρουσης στο δέντρο δεν ήταν μεγαλύτερη των 80 χλμ/ώρα, ενημέρωσε, και εξήγησε πως εάν ήταν μεγαλύτερη τότε «θα είχε πεθάνει ακαριαία και η γυναίκα του».

monogios1

Τα αναπάντητα ερωτήματα

Ωστόσο, ο κ. Μαδιάς επεσήμανε πως «είμαστε στο σκοτάδι» όσον αφορά στα αίτια του δυστυχήματος.
Και πράγματι, είναι πολλά τα ερωτήματα που τίθενται αναφορικά με αυτά.
Μεταξύ αυτών είναι τα εξής:
1.Τι συνέβη με τα συστήματα ασφαλείας της Ferrari;
2.Γιατί τυλίχθηκε τόσο γρήγορα στις φλόγες;
3.Γιατί δεν άφησε ίχνη εκτροπής ή τριβής στο οδόστρωμα;

Στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι!» μίλησε ο κ. Κωνσταντίνος Τζουτζουράκης, αυτόπτης μάρτυρας στο τραγικό συμβάν.

«Βγήκα για κάποιο λόγο στο μπαλκόνι και είδα μια στήλη καπνού. Κατάλαβα ότι κάποιο αυτοκίνητο έχει πάρει φωτιά. Γρήγορα άρχισε να γίνεται περισσότερος ο καπνός. Όταν βγήκα στη λεωφόρο Καραμανλή, βλέπω μποτιλιάρισμα, η πυρκαγιά είχε φουντώσει. Ακούγαμε μια κραυγή που κάλυπτε τα πάντα, τον φίλο του που φώναζε. Συνειδητοποίησα ότι γίνεται κάτι πολύ σοβαρό. Δεν ακούσαμε το τρακάρισμα. Έβγαλα το τηλέφωνο να τραβήξω βίντεο. Μετά από 1-2 λεπτά ήρθε ομάδα ΔΙΑΣ και βοήθησαν στην κυκλοφορία» περιέγραψε ο κ. Τζουτζουράκης.

«Άρχισε η πυρόσβεση όταν ήρθε η πυροσβεστική. Είδα το φίλο του εκλιπόντος που προσπαθούσε να καταλάβει τι συνέβαινε πάνω από το νεκρό. Δίπλα του ήταν και η σύζυγος του νεκρού, εκείνη έδειχνε σημεία ζωής, αλλά ήταν ξαπλωμένη, έδειχνε σοβαρά χτυπημένη. Κάποιοι που σταμάτησαν προσπάθησαν να σβήσουν τη φωτιά με πυροσβεστήρες αυτοκινήτου, αλλά δεν κατάφεραν τίποτα» πρόσθεσε ο ίδιος.

«Ήμουν στο φανάρι απέναντι και παρακολουθούσαμε και ένας κύριος μου είπε ότι είναι οδηγός ταξί. Ήταν σταθμευμένος στο φανάρι και είδε ένα αυτοκίνητο να έρχεται με κανονική ταχύτητα. Δεν κατάλαβε πώς έφυγε, πώς γλίστρησε, πώς πήρε φωτιά» είπε ακόμα ο κ. Τζουτζουράκης.

Σημειώνεται πως οι έρευνες στρέφονται προς όλες τις κατευθύνσεις, καθώς τα ερωτήματα για το τι ακριβώς συνέβη και γιατί είναι αμείλικτα. «Φως» στο μυστήριο που καλύπτει τις συνθήκες του δυστυχήματος αναμένεται να ρίξουν με την έκθεσή τους οι πραγματογνώμονες της Τροχαίας.

tzo1

«Το αυτοκίνητο δεν πήγαινε με ταχύτητα μεγαλύτερη των 75 χλμ./ώρα»

Στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι!» μίλησε σχετικά και ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας.

«Η οικογένεια το τελευταίο που σκέφτεται οι κινήσεις που θα γίνουν για τις συνθήκες του ατυχήματος. Αγωνιούν γιατί η γυναίκα του δε γνωρίζει τι έχει συμβεί, προβληματίζονται για το πώς θα την ενημερώσουν, και για το πώς θα διαχειριστούν τα δύο του παιδιά την απώλεια. Εκείνο που θα απασχολήσει την οικογένεια ακολούθως θα πρέπει να είναι ποιοι είναι οι υπεύθυνοι για αυτό που έγινε. Αν είναι εκείνοι που του παρέδωσαν το αυτοκίνητο, η περιφέρεια Αττικής που δεν έχει βάλει κιγκλιδώματα, και αν εμπλέκεται κάποιος άλλος» είπε ο κ. Κούγιας.

Σύμφωνα με τον ίδιο «υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες, αξιόπιστοι, που λένε ότι το αυτοκίνητο δεν είχε μεγάλη ταχύτητα, δεν πήγαινε με περισσότερα από 75χλμ.. Το αυτοκίνητο αυτό ήταν το πιο αξιόπιστο αυτοκίνητο που υπάρχει. Ο δε οδηγός του είχε εμπειρία» πρόσθεσε ο ίδιος.