Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Τσουνάμι καταγγελιών στα social media για τον βιασμό 24χρονης, εμπλέκονται γνωστά ονόματα

Θεσσαλονίκη: Τσουνάμι καταγγελιών στα social media για τον βιασμό 24χρονης, εμπλέκονται γνωστά ονόματα
Την καταγγελία της 24χρονης για ομαδικό βιασμό από επιχειρηματίες σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκη, ακολουθούν διαδοχικές αποκαλύψεις στα social media τόσο για τα πρόσωπα που φέρονται να ήταν παρόντα όσο για το παρελθόν τους

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται στην υπόθεση για τα όσα συνέβησαν σε πρωτοχρονιάτικο πάρτι σε σουΐτα πεντάστερου ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης μετά την καταγγελία για βιασμό 24χρονης, εμπλέκεται γόνος πολύ γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας της Αθήνας αλλά και γνωστά ονόματα της Θεσσαλονίκης.

Δύο βδομάδες μετά την καταγγελία κι αφού συνελήφθη για τον βιασμό ένας 27χρονος από την Αθήνα, οποίος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, μια ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα προκαλεί…τσουνάμι νέων καταγγελιών, ενώ ήδη έχουν διαρρεύσει και τα ονόματα όσων συμμετείχαν στο πάρτι.

Στο twitter έχουν δημιουργηθεί hashtags με το όνομα γνωστής επιχείρησης στη Θεσσαλονίκη, αλλά κι ένα νέο metoo, με χιλιάδες χρήστες να σχολιάζουν και να αναφέρουν λεπτομέρειες για τους φερόμενους ως δράστες του βιασμού.

Σύμφωνα με το voria.gr, το θέμα γνωστοποίησε και ο γνωστός ακτιβιστής Ηλίας Γκιώνης, που είχε αποκαλύψει την υπόθεση του Στάθη Παναγιωτόπουλου, ο οποίος με ανάρτησή του επιβεβαιώνει την καταγγελία, προσθέτει μάλιστα και κάποιες λεπτομέρειες για τους συμμετέχοντες.

Ήδη στο Twitter έχουν αρχίσει να διαρρέουν ονόματα και ιδιότητες προσώπων που φέρονται να συμμετείχαν τόσο στο πάρτι του ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης, όσο και στον καταγγελθέντα ομαδικό βιασμό έπειτα από χρήση ναρκωτικών. Θυμίζουμε πως, βάσει των αναρτήσεων, η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης καθώς για το συμβάν συνελήφθη ένας 27χρονος ο οποίος οδηγήθηκε στον ανακριτή και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ενώ του απαγορεύτηκε να πλησιάσει την 24χρονη που τον κατήγγειλε και να έχει μαζί της την οποιαδήποτε επικοινωνία.

kataggelies 2

Τα μηνύματα στα social media

Το κουβάρι των αποκαλύψεων άρχισε να ξετυλίγεται για μία ακόμη φορά από τους χρήστες των social media. καταγγελίες που βγήκαν στο φως της δημοσιότητας και πλέον αναφέρονται και ονόματα. Ο ένας από τους φερόμενους ως δράστες, με την ανάρτησή τους στο instagram ουσιαστικά «έδειξε» τους παρόντες στο πάρτι της ντροπής. «Διοργανώσαμε εγώ και οι συνεργάτες μου ένα πάρτι σε σουίτα γνωστού πεντάστερου ξενοδοχείου της πόλης μας» έγραψε και σημείωσε ακόμη: «για τους φίλους και πελάτες μας, που ήρθαν από την Αθήνα για το τριήμερο».

Ο ίδιος, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία του συγκεκριμένου λογαριασμού στα social media, ανέφερε πως νιώθει «υπεύθυνος» για το γεγονός πως η κοπέλα «εκτέθηκε ανεπανόρθωτα ψυχικά και σωματικά», όμως η συγγνώμη που ζητά στο ίδιο μήνυμα δεν μπορεί να απαλύνει όλα όσα κατήγγειλε η 24χρονη και επί της ουσίας επιβεβαίωσε και ο ίδιος.

kataggelies 3

Είχε προηγηθεί μια άλλη ανάρτηση, ενός νεαρού, ο οποίος έγραψε πως ήταν αυτός που προσκάλεσε την 24χρονη στο πάρτι και μάλιστα της ζητούσε συγνώμη. Στην ανάρτησή του ανέφερε ότι ήταν μεταξύ αυτών που διοργάνωσαν το πάρτι στη σουίτα του ξενοδοχείου και ο ίδιος προσκάλεσε κάποιες κοπέλες. Προσθέτει επίσης ότι «η κατάσταση παρεκτράπηκε στη διάρκεια της νύχτας με αποτέλεσμα να εκτεθεί ανεπανόρθωτα ψυχικά και σωματικά μια κοπέλα που γνωρίζω και ήμουν σαφώς η πιεστική αιτία για να παραστεί στο πάρτι. Το λιγότερο που έχω να πω είναι ότι οφείλω ένα τεράστιο συγνώμη».

instagram

Φωτογραφίζουν γνωστό επιχειρηματία

Δεν δίστασε μάλιστα να ταγκάρει κάποια ονόματα, που σύμφωνα με τον ίδιο ήταν οι φίλοι του που συμμετείχαν στο πάρτι, αλλά λίγο αργότερα έκλεισε το προφίλ του. Η ανάρτηση αυτή, παρότι προκάλεσε ερωτηματικά για τον χρόνο που έγινε -15 μέρες μετά το συμβάν-, αλλά και για τον σκοπό που έγινε-, προκάλεσε μια θύελλα αντιδράσεων. Διάφοροι, επώνυμα και ανώνυμα, φωτογράφιζαν επιχειρηματία της νυχτερινής διασκέδασης στη Θεσσαλονίκη ότι ήταν μεταξύ των διοργανωτών του πάρτι και ότι συνήθιζε να φέρεται απρεπώς σε κοπέλες και στη δική του επιχείρηση.
Αργότερα ωστόσο, στη διάρκεια της ημέρας, το προφίλ του νεαρού που έκανε την ανάρτηση στο Instagram, έκλεισε, αλλά το θέμα είχε ήδη πάρει μεγάλες διαστάσεις, τόσο στη σελίδα του ακτιβιστή όσο και στο twitter.