Ελλάδα

Π. Φάληρο: Απαγόρευση συγκεντρώσεων το Σάββατο, με εντολή της ΕΛ.ΑΣ.

Π. Φάληρο: Απαγόρευση συγκεντρώσεων το Σάββατο, με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
«Σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια», αναφέρει η Αστυνομία, για την απαγόρευση συγκεντρώσεων στο Παλαιό Φάληρο.

Η Αστυνομία απαγόρευσε την πραγματοποίηση συγκεντρώσεων αύριο, Σάββατο, στο Παλαιό Φάληρο, επειδή «εγκυμονείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια».

Αφορμή για την απόφαση αποτέλεσαν δύο συγκεντρώσεις που είχαν προγραμματιστεί στο Παλαιό Φάληρο για το απόγευμα του Σαββάτου. Η μία ήταν από μέλη της «El Hero» στη λεωφόρο Ποσειδώνος και η άλλη στην προκυμαία του Φλοίσβου από μέλη των συλλογικοτήτων «Πρωτοβουλία αντιφασιστ(ρι)ών από τα νότια προάστια & αλληλέγγυα» και «Πρωτοβουλία ατόμων ενάντια στο family pride».

Έτσι, με απόφαση της ΕΛ.ΑΣ. απαγορεύεται η διεξαγωγή κάθε δημόσιας συγκέντρωσης από τις 12:00 έως τα μεσάνυχτα του Σαββάτου στο αστικό δίκτυο του Παλαιού Φαλήρου, που περικλείεται από τις οδούς:

Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού - Δημοσθένους - Ναζλίου - Κύπρου - Παμφυλίας - Λεωφ. Ελ. Βενιζέλου - Ψαρών - Αγίας Σοφίας - Σωκράτους - Κωστή Παλαμά - Καλλικράτους - Κουντουριώτου - Ηπείρου - Αμαρτωλών - Λυκούργου - Αισχύλου - Πυθαγόρα - Εθελοντών - Πραξιτέλους - Πικροδάφνης - Λεωφ. Ποσειδώνος - Ιωάννου Φιξ - Λεωφ. Απόλλωνος - Μαρίνα Φλοίσβου - Πάρκο Φλοίσβου - Πάρκο Ναυτικής Παράδοσης - Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού.

Η απαγόρευση επιβάλλεται επειδή από τη ταυτόχρονη διεξαγωγή των προγραμματισμένων συναθροίσεων από «ομάδες αντίπαλων θέσεων εγκυμονείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια και επαπειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στην συγκεκριμένη περιοχή, της κυκλοφορίας οχημάτων, πεζών και των μέσων μαζικής μεταφοράς, της λειτουργίας των υποδομών και κοινωφελών εγκαταστάσεων της περιοχής», επισημαίνει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Παράλληλα αναφέρει ότι οι οργανωτές των δύο συγκεντρώσεων δεν γνωστοποίησαν στην τοπική αστυνομική αρχή «την πρόθεσή τους να καλέσουν το ευρύ κοινό να συμμετάσχει, σε συγκεκριμένο τόπο και χρόνο, σε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ως οφείλουν, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 3 παρ. 1 & 2 του Ν.4703/2020 και του άρθρου 3 του Π.Δ. 73/2020, κι ως εκ τούτου δεν τηρήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία της ισχύουσας νομοθεσίας περί δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων».