Ελλάδα

Βιασμός 24χρονης: Οι τοξικολογικές φέρνουν εξελίξεις, αναγνώρισε και το δεύτερο πρόσωπο

Βιασμός 24χρονης: Οι τοξικολογικές φέρνουν εξελίξεις, αναγνώρισε και το δεύτερο πρόσωπο
Παρά τις απειλές που έχει δεχτεί η 24χρονη από τη Θεσσαλονίκη, είναι αποφασισμένη να πάει την υπόθεση μέχρι τέλους.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με την υπόθεση του ομαδικού βιασμού της 24χρονης κοπέλας στη Θεσσαλονίκη.

Με θάρρος η 24χρονη κοπέλα δείχνει το πρόσωπό της και δηλώνει έτοιμη να μιλήσει για τον εφιάλτη που έζησε παραμονή πρωτοχρονιάς στη σουίτα 602.

Συγκλονίζουν τα λόγια της 

“Στο δωμάτιο θυμάμαι δύο άτομα, έχω εικόνα από τον έναν τον άνθρωπο τη στιγμή που είμαι εγώ στο κρεβάτι, και πάει να ξεκουμπώσει το παντελόνι του. Ήταν από πάνω μου, δεν θυμάμαι τίποτα άλλο, δεν θυμάμαι να πέρασα εγώ κάτι δεν είχα καμία απολύτως λειτουργικότητα, καμία απολύτως συνείδηση για κάτι που δεν είχα τη δύναμη να αποτρέψω. Όπως σηκώθηκα είδα κάτω το εσώρουχο μου, δεν μπορούσα να το πιστέψω ότι είδα κάτι που δεν θυμάμαι να το έβγαλα. Καθώς γυρνάω στο δωμάτιο βλέπω αντρικά ρούχα και χάπια για τα οποία δεν υπήρχε κανένας λόγος να βρίσκομαι στο δωμάτιο. Άρχισα να κλαίω και ντράπηκα. Θεωρώ ότι υπάρχει μια ομάδα που προσπαθεί να εκμεταλλεύεται κορίτσια ευάλωτα που θέλουν να βγουν να πάνε στο μαγαζί τους, και της οδηγούν σε αυτή την κατάσταση” λέει η 24χρονη σε δηλώσεις της στο zougla.gr. 

Αναγνώρισε και δεύτερο πρόσωπο

Στο ενδιάμεσο, στην τρίτη κατά σειρά κατάθεσή της στις ανακριτικές Αρχές την περασμένη Παρασκευή, η 24χρονη κοπέλα φέρεται να αναγνώρισε και δεύτερο πρόσωπο εμπλεκόμενο στην υπόθεση, από τα τρία που την παρέσυραν στη σουίτα.

Τι έδειξαν οι τοξικολογικές εξετάσεις 

Σύμφωνα με πληροφορίες από το MEGA, τα αποτελέσματα των εξετάσεων έδειξαν πως εκτός από αλκοόλ στο αίμα της 24χρονης εντοπίστηκαν ουσίες που επηρεάζουν το νευρικό σύστημα.

Ουσίες που μπορεί να οδηγήσουν σε νάρκωση ιδίως αν συνδυαστούν με αλκοόλ.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό στοιχείο, αφού εφόσον τα αποτελέσματα αυτά επιβεβαιωθούν η κατηγορία μπορεί να αναβαθμιστεί σε βιασμό -και πιθανόν σε ομαδικό βιασμό καθώς υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι κάποιοι προσπάθησαν να την παραλύσουν προκειμένου να ασελγήσουν πάνω της.

Η δίωξη που είχε ασκηθεί αρχικά ήταν συνεύρεση χωρίς συναίνεση, ένα αδίκημα το οποίο έχει ποινή έως δέκα χρόνια φυλάκισης, ωστόσο με το νέο ποινικό κώδικα ο βιασμός μπορεί να επιφέρει και ισόβια κάθειρξη στους δράστες.

Οι αρχές ερευνούν εξονυχιστικά το υλικό από τις κάμερες του ξενοδοχείου όπου φέρεται νέλαβε χώρα ο ομαδικός βιασμός, ενώ εξετάζουν και τα κινητά τηλέφωνα.

Με δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ την Τρίτη ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης, Χρήστος Συμεωνίδης, υπογράμμισε ότι οι αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να αποκαλυφθεί η αλήθεια. «Εμείς δεν καταλαβαίνουμε από επώνυμους και πορτοφόλια. Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να λάμψει η αλήθεια», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Δεν μπορούμε να πούμε πολλά, αλλά έχουμε στη διάθεσή μας στοιχεία. Η διεύθυνση ασφαλείας κινείται με μεγάλη μεθοδικότητα. Παίρνει υλικό από ό,τι μπορεί και δεν μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους», είπε ο κ. Συμεωνίδης.

Απειλές δέχεται η 24χρονη 

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος της, Αθανάσιος Ζιώγας, η κοπέλα που βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και προσπαθεί να βρει την ψυχική της ισορροπία και να σταθεί στα πόδια της, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι δέχεται και απειλές.

«Στη συγκεκριμένη καταγγελία αναφέρεται βιασμός από τρία άτομα κατοίκους Αθηνών που έμεναν σε εκείνο το ξενοδοχείο. Η κοπέλα βρέθηκε εκεί κατόπιν προτάσεως γνωστών της από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Της προτάθηκε να πάει σε ένα πάρτι όπως και σε άλλες κοπέλες που ήταν εκεί. Ισχυρίζεται ότι στο ποτό της υπήρχε κάποιο υπνωτικό χάπι, ήπιε μεγάλη δόση ποτού και η πράξη αυτή έγινε χωρίς τη θέλησή της», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ τόνισε πως ο ένας από τους καταγγελόμενους ως δράστης του βιασμού παραδέχθηκε ότι είναι αυτός που συνευρέθη εκείνο το βράδυ με την 24χρονη, ισχυριζόμενος όμως ότι υπήρξε συναίνεση της κοπέλας.