Ελλάδα

Αρνιακός στο Dnews: Χιόνια σε όλη την Ελλάδα, μέχρι και -15 το «θερμόμετρο» την Κυριακή στα βόρεια

intime intime
Θερμοκρασίες μέχρι και... -15 αλλά και χιόνια σε όλη την Ελλάδα φέρνει τις επόμενες ημέρες η κακοκαιρία Ελπίς. Η πρ΄όγνωση του Τάσου Αρνιακού στο Dnews.

Πολικές θερμοκρασίες με τον υδράργυρο να φτάνει τους -15, ισχυρούς ανέμους αλλά και έντονες χιονοπτώσεις θα φέρουν στο πέρασμα τους τα δυο κύματα κακοκαιρίας τα οποία θα έχουν διάρκεια απο αύριο Σάββατο έως και την Τετάρτη. Πότε και ποιες περιοχές θα ντυθούν στα λευκά στην Αττική;

Αναλυτικά η πρόγνωση του Τάσου Αρνιακου στο Dnews

Ισχυρή κακοκαιρία μας περιμένει τις επίμενες ημέρες μέχρι και τα μέσα της εβδομάδας με ισχυρούς ανέμους 8 με 9 μποφόρ στα πελάγη, χαμηλές θερμοκρασίες αφού πολικές θα είναι οι τιμές με ολικό παγετό στη βόρεια Ελλάδα, βροχές στα πεδινά, χιονόνερο και χιόνια στις ορεινοτερες περιοχές που σιγά σιγά θα κατέβουν ακόμα και σε χαμηλά πεδινά επίπεδα.

Σάββατο 22-1-22

Αναλυτικά το Σάββατο περιμένουμε νεφώσεις με βροχές, χιονόνερο και χιόνια στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη με χιονοπτώσεις γρήγορες επιδερμικές, οι οποίες γρήγορα θα σταματήσουν, επίσης στην Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Ανατολική στερεά Εύβοια και Πελοπόννησο τα φαινόμενα θα είναι έντονα, αλλά και γρήγορα θα σταματήσουν.

Κυριακή 23-1-22

Την Κυριακή περιμένουμε τα χιόνια να πάνε στο Αιγαίο, από την Χαλκιδική μέχρι και την Κρήτη θα χιονίσει σε όλα τα νησιά μας, ενώ στην Ηπειρωτική χώρα ο καιρός θα είναι βελτιωμένος, αλλά παγερός με τον υδράργυρο σε χαμηλές θερμοκρασίες, με ολικό πακέτο στην βόρεια Ελλάδα από -15 η ελάχιστη μέχρι 2 με 3 βαθμούς πάνω από το μηδέν η μέγιστη.

Νέο κύμα κακοκαιρίας

Την Δευτέρα και την Τρίτη αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας με χιονοπτώσεις από το Πηλιο και κάτω μέχρι και την Κρήτη. Τα χιόνια αυτή την φορά θα επηρεάσουν ιδιαίτερα την Αττική και την Βοιωτία. Στην Αττική θα χιονίσει στα ορεινά όπου περιμένουμε τις περισσότερες χιονοπτώσεις, συγκεκριμένα στην Πάρνηθα, στο Κιθαιρώνα, στην Πεντέλη, στον Υμμητο, βεβαίως στα βόρεια και υπέρ βόρεια προάστια και λιγότερο στον αστικό ιστό της πρωτεύουσας όπου τα χιόνια ναι μεν θα φτάσουν μέχρι και το κέντρο της Αθήνας, αλλά δεν θα είναι έντονα.

Βελτίωση του καιρού περιμένουμε από την Τετάρτη και μετά.