Ελλάδα

Η Formula 1 καθιστά υποχρεωτικό τον εμβολιασμό

Η Formula 1 καθιστά υποχρεωτικό τον εμβολιασμό
Η απόφαση αναμένεται να εφαρμοστεί από το φετινό πρωτάθλημα της Formula 1 και θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για όλους τους συμμετέχοντες.

Η πρώτη σημαντική αθλητική διοργάνωση που θα εφαρμόσει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τον κορονοϊό είναι έτοιμη να γίνει η Formula 1.
Αυτό σημαίνει πως κανείς δεν θα μπορεί να δουλέψει στα paddock χωρίς να είναι πλήρως εμβολιασμένος.
Η πολιτική θα εφαρμοστεί σε όλο το προσωπικό που δουλεύει στη Formula, συμπεριλαμβανομένων οδηγών, ομάδων, media, ιατρικό τιμ και βέβαια τους θεατές.

Μέχρι ώρας, σύμφωνα με το BBC μόνο στο Γκραν Πρι του Τέξας στο Όστιν ήταν υποχρεωτικό να συμμετέχουν μόνο όσοι ήταν εμβολιασμένοι.
«Η F1 θα απαιτήσει από όλο το προσωπικό να είναι πλήρως εμβολιασμένο και δεν θα γίνουν εξαιρέσεις» σχολίασε ένας εκπρόσωπος της διοργανώτριας αρχής.

Η F1 ήταν το πρώτο μεγάλο διεθνές άθλημα που ξεκίνησε ξανά το καλοκαίρι του 2020 μετά το χτύπημα της πανδημίας και έχει διαπραγματευτεί με επιτυχία δύο σεζόν και συνολικά 39 αγώνες ως αποτέλεσμα μιας σειράς αυστηρών περιορισμών που στοχεύουν στην ελαχιστοποίηση της πιθανότητας εξάπλωσης ο κορωνοϊός.

Ωστόσο, το άθλημα είναι πιθανό να μειώσει τον αριθμό των δοκιμών που απαιτούνται φέτος και επίσης να ανοίξει το σύστημα «φούσκα» που περιόριζε τις επαφές των ανθρώπων για να εξασφαλίσει ελάχιστη διακοπή σε περίπτωση που κάποιος βρεθεί θετικός.

Από την αρχή της πανδημίας, τέσσερις οδηγοί χρειάστηκε να χάσουν αγώνες λόγω του Covid - ο Sergio Perez και ο Lance Stroll όταν αγωνίζονταν για το Racing Point το 2020, ο Lewis Hamilton στον προτελευταίο αγώνα της σεζόν 2020 και ο Kimi Raikkonen στο το περσινό Grand Prix Ολλανδίας και Ιταλίας.

Οι Charles Leclerc, Lando Norris, Pierre Gasly και Nikita Mazepin έχουν επίσης προσβληθεί από τον Covid εκτός συναγωνισμού.

Πέρυσι, ο επίσημος οδηγός ιατρικού αυτοκινήτου Alan van der Merwe - ο οποίος έγινε διάσημος για το ρόλο του στη διάσωση του οδηγού της Haas Romain Grosjean στον απόηχο του πύρινου ατυχήματος του Γάλλου στο Μπαχρέιν το 2020 - χρειάστηκε να χάσει μια σειρά από Grand Prix. αποτέλεσμα της απόφασής του να μην κάνει το εμβόλιο.