Ελλάδα

Είπαν το τελευταίο αντίο στον Ερμή, τον σκιερ που σκοτώθηκε στα Τζουμέρκα

eurokinissi, φωτογραφία αρχείου eurokinissi, φωτογραφία αρχείου
Σε κλίμα θλίψης και οδύνης αποχαιρέτησαν το μεσημέρι της Τρίτης 1 Φεβρουαρίου συγγενείς και φίλοι, τον 21χρονο σκιέρ Ερμή Θεοχαρόπουλο, ο οποίος σκοτώθηκε στα Τζουμέρκα.

Ο Ερμής είχε γεννηθεί στην Αθήνα και ζούσε στα Άγναντα, του άρεσε το χωριό και το βουνό, ασχολούνταν με τον αθλητισμό, με την ορειβασία και ήταν μέλος της εθνικής ομαδας ορειβατικής αναρρίχησης.

Ο αντιδήμαρχος Νίκος Τζουμάκας συντετριμμένος μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ : «Οι πληροφορίες μου είναι ότι το παιδί κάλεσε το 112 μόλις έπεσε για να έχουν τις συντεταγμένες από το τηλέφωνό του. Έπειτα, ειδοποιήθηκε η 5η ΕΜΑΚ η Πυροσβεστική Ιωαννίνων ο διοικητής της Πυροσβεστικής Άρτας. Από την Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε για τις συντεταγμένες ο πατέρας του, όμως βρισκόταν κοντά. Είναι πολύ γνώστης του βουνού και ο Ερμής και ο πατέρας του ξέρουν καλύτερα το βουνό παρά την τσέπη τους.

«Υπήρχε καθυστέρηση του ελικοπτέρου, για αυτό ζητάμε ελικόπτερο στο Άκτιο, να υπάρχει μόνιμα ένα Super Puma. Περιμέναμε από τις 14:00 το Super Puma να έρθει στην περιοχή μας και να παραλάβει τον ορειβάτη που ήταν βαριά τραυματισμένος και το ελικόπτερο τελικά ήρθε στις 17:30, μετά από πολλές προσπάθειες τηλεφωνικές που είχαμε.

Ζητάμε, ως Δήμοι Κεντρικών Τζουμέρκων αλλά και Βορείων Τζουμέρκων να γίνει στο Άκτιο σταθμός πρώτων βοηθειών με Super Puma για την περιοχή μας. Έχουμε τέσσερα ορειβατικά καταφύγια και πολύ μεγάλη προσέλκυση ορειβατών. Όλη η περιοχή είναι συντετριμμένη με το γεγονός αυτό».

Ορειβάτες από τον σύλλογο Αχαρνών, ζήτησαν να δημιουργηθεί εξειδικευμένη ομάδα διάσωσης υπό την επωνυμία «Ερμής Θεοχαρόπουλος», με βάση της τον Όλυμπο όπου και γίνονται πολλά ορειβατικά ατυχήματα και είναι στο κέντρο της Ελλάδας ώστε να μπορεί να εξυπηρετήσει όλες τις περιοχές, το οποίο να έχει μόνιμο εξειδικευμένο προσωπικό και πλήρως εξοπλισμένο ελικόπτερο.