Ελλάδα

Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Αρνητικές οι τοξικολογικές της 24χρονης

intime intime
Αρνητικές είναι σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι τοξικολογικές εξετάσεις της 24χρονης, η οποία κατήγγειλε τον βιασμό της στη Θεσσαλονίκη.

Αρνητικές ήταν οι τοξικολογικές εξετάσεις της 24χρονης η οποία κατήγγειλε το βιασμό της στη Θεσσαλονίκη.

«Καθαρές» είναι, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι τοξικολογικές εξετάσεις της Γεωργίας Μπίκα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στις τοξικολογικές εξετάσεις της 24χρονης δεν έχει ανιχνευθεί κάποια ναρκωτική ή φαρμακευτική ουσία, ενώ έχει φανεί αλκοόλ (όχι σε πολύ μεγάλη ποσότητα).

Το πόρισμα του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ παραδόθηκε το  μεσημέρι της Τρίτης στην 5η ανακρίτρια Θεσσαλονίκης.

Το παρέδωσε καθηγητής Τοξικολογίας του ΑΠΘ που ορίστηκε από τις διωκτικές αρχές ως πραγματογνώμονας για την υπόθεση, ενώ θα ενημερώσει την ανακρίτρια για το περιεχόμενό του.

Το e-mail αναμενόταν από νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας κι έφτασε το βράδυ της Δευτέρας στα «χέρια» του ΑΠΘ από το ειδικό εργαστήριο της Βέρνης.

«Τα ούρα δεν μπορούν να μας δείξουν την ποσότητα αλκοόλ. Μόνο οι εξετάσεις αίματος μπορούν να μας δείξουν την ποσότητα αλκοόλ που καταναλώθηκε», ανέφερε ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας της Γεωργίας Μπίκα, Δημήτρης Γαλεντέρης στον Alpha.

Η πλευρά της Γεωργίας Μπίκα υποστηρίζει ότι «άργησε να ληφθεί το δείγμα. Αν σταματήσει η ουσία να βρίσκεται στα ούρα, κανένα μηχάνημα δεν μπορεί να το αποδείξει», όπως υποστήριξε ο τεχνικός σύμβουλος της Γεωργίας Μπίκα, αφήνοντας «παράθυρο» για επιπλέον ενέργειες.

Τέλος, ο δικηγόρος της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα αναμένει την επίσημη μετάφραση των τοξικολογικών εξετάσεων.

«Καθυστέρησαν 18 ώρες για το δείγμα, ίσως χάθηκαν στοιχεία», λέει τεχνικός σύμβουλος της 24χρονης για τις τοξικολογικές

Ο τεχνικός σύμβουλος 24χρονης Γεωργίας Μπίκα καταγγέλλει ότι καθυστέρησαν 18 ώρες για το δείγμα και πώς ίσως χάθηκαν στοιχεία, καθώς όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο βγήκαν οι τοξικολογικές εξετάσεις και ήταν «καθαρές».

Σοβαρά λάθη τόσο στον χρόνο λήψης, όσο και στη διαχείριση των δειγμάτων που μπορούν να επηρεάσουν ακόμη και τα αποτελέσματα καταλογίζει ο τεχνικός σύμβουλος της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα, Δημήτρης Γαλεντέρης.

Μετά τις διαρροές από τον κύκλο του κατηγορουμένου περί αρνητικών εξετάσεων της 24χρονης που κατήγγειλε ότι βιάστηκε σε σουίτα ξενοδοχείου, ο τεχνικός σύμβουλος που ορίστηκε από την πλευρά της κοπέλας εξηγεί στο ThessToday.gr ότι υπήρξαν απώλειες ως προς τα στοιχεία των ούρων.

Και αυτό γιατί, το συμβάν σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου 31 Ιανουαρίου, η δειγματοληψία το βράδυ της Κυριακής, ενώ η παράδοση στην ανακρίτρια το πρωί της Δευτέρας. Σημειώνεται ότι τα ούρα κρατούνταν στο ψυγείο του Α.Τ. Λευκού Πύργου.

Σύμφωνα με τον κ. Γαλεντέρη σε αυτές τις 18 ώρες υπάρχει η πιθανότητα να έχουν χαθεί τα στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν ναρκωτικές ουσίες ή το λεγόμενο «χάπι του βιασμού».

«Πήραν το δείγμα μετά από 18 ώρες. Ουσιαστικά δεν θα έβγαινε θετικό το χάπι του βιασμού μετά από τόσες ώρες, αυτό ισχύει. Υπήρξαν σαφώς απώλειες στη διαχείριση των δειγμάτων», δήλωσε ο τεχνικός σύμβουλος, ο οποίος επανέλαβε ότι ενδεχομένως θα ζητηθεί επανεξέταση των αποτελεσμάτων, αφού πρώτα δει ο ίδιος τον φάκελο που κατατέθηκε σήμερα στην ανακρίτρια.

«Θέλω να έχω εικόνα των πραγματικών αποτελεσμάτων. Αύριο το πρωί θα τα πάρει ο δικηγόρος από την ανακρίτρια. Πιθανότατα να ζητήσουμε να γίνει η επανάληψη της εξέτασης», δήλωσε ο κ. Γαλεντέρης, υπογραμμίζοντας, επίσης, ότι «ο ορισμός του βιασμού δεν χρειάζεται να εμπεριέχει ναρκωτικές ουσίες, ακόμη και με αλκοόλ μπορεί να συμβεί. Δεν χρειάζεται να υπάρχει ναρκωτικά».

Κλείνοντας, ο τεχνικός σύμβουλος επισήμανε: «Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε από πλευράς μας για να διαλευκανθεί η υπόθεση».